Dormir o no dormir

Alguna vegada has sortit a fer voltes amb el cotxe perquè els teus petits dormissin? O has estat fent voltes amb el cotxet per casa a les 2am perquè tornin a agafar el son? 

T’has despertat a les 4am, tot encarcarat, en un raconet del bressol del teu fill, adolorit i amb fred? Hi ha un pollo màxim cada vegada que es presenta l’hora d’anar a dormir? Trigues 1 hora llarga cada dia per aconseguir que es faci el silenci?

  • Si et passa alguna d’aquestes situacions, creus que les has normalitzat?
  • T’has resignat i creus que és l’única manera de gestionar-ho?
  • T’aixeques cada matí de mal humor, cansat o sense saber com faràs seguir tot el dia?
  • No trobeu el moment ni l’energia per a la intimitat amb la teva parella?

Doncs pot ser diferent. 
Hauria de ser diferent. 
Cal que sigui diferent.

Per tu i la teva parella. Per la vostra salut física i mental. Per la higiene del son de tota la família. Però sobretot també pels teus fills. Per la seva salut i la seva educació.

Sovint funcionem amb estratègies, mal anomenades, de supervivència perquè anem desbordats i esgotats, sense ser conscients que en realitat, estem posant els ciments de molts altres aprenentatges a través de la rutina d’anar a dormir. Ciments com l’autonomia, l’autoregulació emocional, la interiorització dels aprenentatges diaris, les normes i els límits de convivència, etc.

Per això, i encara que et sembli impossible canviar aquestes “festes/raves” nocturnes, gens divertides, et prometo que podeu fer-hi el tomb i t’encoratjo a buscar ajuda i/o invertir temps i les pautes adients perquè tots pugueu descansar.

Sobretot perquè tu, mare o pare, campions de l’acompanyament diari i vital del vostre fill, necessiteu i mereixeu un bon descans. I sobretot també perquè aquest descans vostre es convertirà en millor harmonia familiar.

 

Yes, YOU can!  

Txell Gelabert
Educare Club