EL MÓN ALS TEUS PEUS

Un 70% de l’aigua que es necessita (petjada hídrica) a escala mundial es relaciona amb allò que ingerim. La nostra petjada hídrica és bastant més gran que la de molts altres territoris del món.

 


 

 

Malbaratament d’aliments

 

Un 30% del que comprem acaba a les escombraries i això suposa una despesa inútil que no ajuda gens l’objectiu de reduir la PH i lluitar contra l’escalfament global antropogènic (és a dir, d'origen humà).

 

Consells

 

  1. No anem a comprar amb gana i sense una llista tancada al mercat o al supermercat.
  2. No posem massa quantitat de menjar als plats, és preferible repetir si ens quedem amb gana.
  3. No hi ha segells ecològics que garanteixin que els nostres aliments tinguin menys impacte mediambiental.
  4. Escollim aliments cultivats localment i de temporada.
  5. Evitem els aliments hiperprocessats, ja que generen molts residus (embalatges, ampolles, etc.) i solen ser productes no saludables .
  6. Amb la fruita madura podem fer batuts i sucs; i amb les verdures, sopes i cremes.

 

Consumim massa aigua i som 7 bilions de persones al planeta. Tan sols un 3% de l’aigua de la Terra és dolça; la resta és aigua salada i està als mars i als oceans.

 

Fem servir l’aigua cada dia: bevem, ens dutxem, rentem la roba i la vaixella i hi jugem a les piscines i als parcs aquàtics....

 

Però l’aigua també es troba en tots els productes que utilitzem i consumim: la roba, les sabates, els aliments que mengem…

 

En totes les coses que comprem, en l’energia que fem servir.

 

La petjada hídrica ens indica l'aigua que s'utilitza realment per produir totes aquestes coses. I tots tenim una petjada hídrica personal relacionada amb allò que mengem, comprem i fem servir. 

 

L’excessiu consum d’aigua, contribueix a l’escalfament global i fa malbé la sostenibilitat del planeta. Encara que és un repte global, cadascú de nosaltres hem de consumir menys aigua, en qualsevol format.

Walter Willet

 


 

 

 

 

 

 

Xics Gastronòmic