Köpskam

A Tipspelstips ens va enamorar el concepte que s’amaga darrere aquesta enigmàtica paraula: Köpskam. Segurament no hi ha traducció literal possible per aquest terme, però per fer-nos entendre vindria a ser com: vergonya de comprar!

 


 

El moviment köpskam apareix l'estiu del 2018 a Suècia per lluitar contra el fast fashion.

 

Què necessitem realment per ser feliços? Potser, si fóssim capaços de fer-nos aquesta pregunta tot sovint, podríem viure sentint-nos més propers a la natura. 

 

D’entre la multitud de notícies decebedores que ens arriben dia rere dia relacionades amb el medi natural, de vegades, ens n’arriba alguna que ens il·lumina una mica. I és aquest el camí que ens cal seguir. El de l’optimisme. 

 

Cada cop hi ha més gent que s’adona que l’espècie humana, a banda de ser tan sols això, una espècie més dins d’aquest entramat ecosistèmic, ha estat vivint per sobre les seves possibilitats. Hem creat un sistema basat en la producció i ens sembla que tenir i posseir ens apropa més a allò que ens sembla que és la felicitat. Dins d’un món normal, s’hauria de generar tan sols allò que es necessita, avui, malauradament, aquesta idea és una utopia.

 

El moviment Köpskam incentiva a la gent a no comprar roba durant un any. Sabem que la indústria de la moda és una de les més contaminants que existeix i una de les quals urgeix trobar un model compatible amb el decreixement sostenible que necessitem per mantenir la salut planetària. 

 

Nosaltres, des de Tipspelstips us animem a ser-ne conscients. A deixar de consumir allò que no necessitem i sobretot a fer créixer els petits de la casa amb aquesta idea. La roba no s’ha de convertir en un luxe o capritx i cal ser molt responsable en consumir aquest producte, doncs les quantitats de matèries primeres que es consumeixen i residus que es generen en el seu camí productiu són esgarrifants.

 

Què necessitem per ser feliços? Omplir de natura el cor

 


 

Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips