ESCAPE ROOM URBÀ

Escape Room Urbà: L’enigma del Museu

El Museu d’Art ofereix amb periodicitat mensual l’activitat L’enigma del Museu. Es tracta d’un escape room urbà que trenca amb el format tradicional que solen tenir aquest tipus d’activitats, on el repte consisteix normalment a trobar la sortida d’un lloc tancat, sinó que en aquest cas es tracta d’arribar al Museu d’Art. Allà hi ha un cofre inexpugnable, que conté uns tresors mai descoberts fins ara. Per fer-ho, caldrà resoldre un seguit de pistes que els participants, nens i nenes de 8 a 13 anys acompanyats d’una persona adulta com a màxim, s’aniran trobant en el seu recorregut d’observació i recerca pels carrers del Barri Vell de la ciutat.  


El punt de partida és la Plaça Catalunya, on comença l’activitat i on la monitora que dinamitza l’activitat es presenta al grup. També és allà on els participants es divideixen en diferents equips, que aniran avançant separadament fins que aconsegueixin arribar al Museu. Aquests equips respecten en la mesura del possible edats similars dels participants i també mantenen units els participants que s’han inscrit conjuntament.  

Cada grup farà el seu propi recorregut, superant els reptes que se li plantegen pels carrers del centre de Girona. D’aquesta manera anirà descobrint la vinculació de les obres que es troben al Museu amb la ciutat. És aquesta una manera de remirar la ciutat, i parar atenció a detalls que possiblement us havien passat desapercebuts fins ara.  


És aquesta una manera de remirar la ciutat, i parar atenció a detalls que possiblement us havien passat desapercebuts fins ara.  


El carrer esdevé un museu a l’aire lliure, on podreu descobrir les nombroses obres que amaga. I no només les que trobareu explícitament, sinó que també podreu relacionar el paisatge que en ocasions ha servit directament d’inspiració per algunes obres que després es poden veure al Museu. Un mapa us ajudarà al llarg del recorregut a anar descobrint-ho. Arribareu a racons que no us esperàveu, i on és possible que no hàgiu entrat mai. Per exemple, tindreu ocasió d’entrar a l’Antic Hospital de Santa Caterina, avui seu de la Generalitat de Catalunya a  Girona, on podreu veure El gran dia de Girona, el quadre més gran de Catalunya! Després d’observar-lo atentament, trobareu les pistes que us faran seguir amb el recorregut, articulat al voltant de cinc obres emblemàtiques del Museu. Així, podreu conèixer millor la cèlebre estàtua de la Lleona, i apropar-vos a cèlebres artistes gironins, com Prudenci Bertrana i Fidel Aguilar. També haureu de trobar el PIU, el Punt d’Investigació Ultrasecreta, del qual òbviament no en podem revelar la ubicació, però on s’hi trobaran pistes noves, o on us poden ajudar si teniu problemes en la resolució d’alguna.  

Finalment, l’última pista us farà arribar al Museu d’Art, on us espera un cofre que heu d’aconseguir obrir. Per acabar de resoldre la incògnita, fareu un recorregut per les sales, on retrobareu obres que heu vist pel carrer, i amb les quals podreu resoldre els últims enigmes. Aquests us portaran a descobrir la presó de l’antic palau episcopal, avui seu del Museu, un lloc molt singular que no us deixarà indiferents. Allà trobareu el cofre misteriós, i si ho heu resolt tot, haureu pogut desxifrar el codi necessari per obrir-lo i trobar el tresor. També hi trobareu un diploma per cada participant, per reconèixer la gran tasca d’investigació que haurà fet aconseguint resoldre el cas.