Fira de Sant Lluc 2023

La Fira de Sant Lluc 2023 tindrà lloc els dies 14 i 15 d’octubre i mantindrà l’activitat al centre de la ciutat amb 13 espais i més de 80 activitats previstes.

Un any més, la Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraran en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podrà visitar els dies 14 i 15 d’octubre al Firal Petit. 
El dissabte 14 d’octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents amb més de setanta parades de roba i complements, així com a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 68a edició de la Fira del Dibuix on els pintors exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa.

 

Després de la bona acollida de l’any passat, a la plaça de l’U d’Octubre es podrà gaudir de La grangeta del gall Zoti, un taller educatiu per a nens i nenes de 6 a 10 anys que els apropa als principis de benestar i cura animal a través de diverses activitats lúdiques.

És una activitat organitzada per Zoetis Manufacturing & Research Spain que tindrà lloc durant tot el cap de setmana i que estarà acompanyada de l’exposició fotogràfica Transhumància d’Oriol Clavera amb l’0bjectiu d’apel·lar als orígens de la Fira i reconèixer la feina de pastors, vaquers i eugassers, defensant la seva activitat per tenir un món més habitable, sostenible i viu.

Per als infants, a més de la grangeta del gall Zoti, a la plaça Major i durant el cap de setmana hi haurà l’espai del Tastajocs per jugar, gaudir i experimentar en família amb jocs de taula moderns, de construcció i enginy. A més i com a novetat, es podrà participar en un escape room al carrer per obrir el cofre del tresor de Sant Lluc a la plaça del Carme.

Es tracta d’una activitat gratuïta pensada per fer amb la família o els amics i de la qual cal fer la reserva prèvia a través de https://www.entrapolis.com/entrades/escape-room-al-carrer-el-tresor-de-sant-lluc

Continuant amb la programació familiar, a la tarda del dissabte 14 d’octubre a la plaça Campdenmàs tindrà lloc el ball del Porc i el Xai, un element de la faràndula molt vinculat a la ramaderia de la comarca.

Al llarg de tot el cap de setmana també es podrà gaudir d’atraccions infantils al passeig de la Muralla i de passejades en poni i burros a la plaça Clarà.

A la plaça de Josep Clarà on durant el dissabte 14 hi haurà hagut la Fira del Dibuix, al llarg del matí del diumenge 15 d’octubre s’hi celebrarà una trobada de 100 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa. A les 10 hores del mateix diumenge es podrà gaudir de la trobada de tractors antics i tractorada organitzada pel Motor Antic Garrotxa (MAG) que sortirà del Firalet, mentre que la plaça Campdenmàs acollirà durant tot el diumenge, la 3a bike party organitzada per l’escola de bicitrial d’Olot amb la col·laboració de Peu a Baix, una festa de la bicicleta on es podrà provar gratuïtament la disciplina del trial i hi haurà xou del medallista mundial, Martí Vayreda.

Pel que fa a la resta d’espais, durant tot el cap de setmana i pels més gurmets de la casa, es podran degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint embotits curats de premi, la vedella llemosina, els embotits de pagès o el pernil artesà de la Garrotxa, entre d’altres. En paral·lel es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió que arriba a la seva 13a edició; el mercat d’artesania ubicat al Firal amb una seixantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera amb 12 artesans de la comarca situats a Sant Esteve.

El dissabte 14 d’octubre, al voltant de la plaça mercat, hi haurà el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc, mentre que a les 17 hores a Sant Esteve tindrà lloc la diada castellera dels Xerrics d’Olot.

Com a novetat, GarrotxaDomus participa a la Fira durant tot el cap de setmana organitzant un espai d’eficiència energètica i energies renovables a la plaça del Mig. Es tracta d’un espai informatiu del programa GarrotxaDomus amb expositors professionals del sector energètic, xerrades d’experts i tallers d’energies renovables per als més menuts.

En el marc de l’eix vertebrador de la sostenibilitat, cal destacar que la Fira de Sant Lluc forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població, així com s’ha organitzat tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer-la cada vegada més sostenible (www.descobreixolot.cat/olot-fires-sostenibles/).


No t'ho perdis!