Setmana Santa a Platja d'Aro

A Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró trobareu activitats i propostes de tota mena per fer en família, durant aquets dies de vacances de Setmana Santa.

Visita familiar teatralitzada
Contes màgics al Parc dels Estanys
Dilluns 3 d’abril · 11-12.30 h 

A càrrec de la Cia. La Minúscula. Des del mirador del sector del riu Ridaura i de la mà de la Companyia La Minúscula, els infants a partir de 3 anys poden gaudir d’una sessió de contes teatralitzats ben especial: una selecció de petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics.

Un cop finalitzi l’activitat es pot gaudir del conjunt d’aquest parc urbà de 150.000 m2 on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona, i que també acull exposicions d’escultura de gran format a l’aire lliure.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 
 
Activitat per a tots els públics
Visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró
Dimarts 4 d’abril · 10-13 h 
Inici del Camí de Ronda (Platja del Racó-Pujda de l’Hostal) · S’Agaró

Passegeu per l’únic Camí de Ronda de caràcter arquitectònic de la Costa Brava, declarat en Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva majestuositat a tocar de tots els blaus de la Mediterrània. Un oasi cinematogràfic, singular d'encert, previsió de futur i respecte al paisatge.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 
Activitat en llenguatge de signes
Visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró en Llenguatge de Signes Catalana
Dimarts 4 d’abril · 12-13.30 h 
Inici del Camí de Ronda (Platja del Racó-Pujda de l’Hostal) · S’Agaró

En el marc del projecte municipal Murmuracions i treballant per a la inclusió, es proposa una visita guiada al Camí de Ronda de S'Agaró amb traducció en llengua de signes catalana. A la visita descobrirem els inicis de S'Agaró, la seva història i las diferents pel·lícules que es van rodar a l'únic Camí de Ronda arquitectònic de la Costa Brava declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 
 
Visita guiada al Nucli Antic de Castell d’Aro
Dimecres 5 d’abril · 17 h 
Plaça Poeta Sitjar · Castell d’Aro (punt de trobada)

Exploreu els carrers i espais medievals de la vila que configuren un conjunt declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Gaudiu dels encants del Castell de Benedormiens, de l’església, del Parc de l'Estació i del mirador del Pessebre Vivent més antic de Catalunya.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 

 
Visita i activitat familiar
Anem a la granja
Dijous 6 d’abril · 10.30-13 h  
Parc de l’Estació · Castell d’Aro (punt de trobada)

Anem plegats a la granja i fem de pagesos per un dia? Tot passejant, anem al Mas Can Juanals de Les Eroles, per feinejar en els seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar. Infants de 3 a 10 anys.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 
 
Visita naturalista al Parc dels Estanys
Dissabte 8 d’abril · 17-18.30 h 
Parc dels Estanys (mirador riu Ridaura) · Platja d’Aro (punt de trobada)

Des del mirador del sector del riu Ridaura, i de la mà de Jaume Ramot del Grup de Natura Sterna, es pot gaudir del conjunt d’aquest parc urbà de 150.000 m2 on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona, i que també acull exposicions d’escultura de gran format a l’aire lliure.

Un itinerari didàctic amb diversos miradors, permet veure-hi alguna de les 250 espècies que en algun període d’un any habiten la zona humida o hi fan estada durant les migracions. La bassa central de 60.000 m3, recull d’excedent d’aigües del riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials fent possible la recuperació de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana.

Places limitades. Compra d'entrades a: entrades.platjadaro.com (2’50 euros/persona)


 

 
27è CONCURS DE DIBUIX SANT JORDI

Amb el títol i temàtica Sant Jordi i el mar, qui hi participi ha de recollir la plantilla a la biblioteca Mercè Rodoreda i retornar-la fins al 15 d’abril. 

S’estableixen tres modalitats: infantil (3-12 anys, amb quatre categories) i modalitats per a joves (13-17 anys) i adults (+18 anys)

El veredicte es farà públic el 21 d’abril, jornada en què també començarà l’exposició de les obres. Guardons: vals de compra per a les categories infantils (de 35 a 50 euros); i 1r i 2n Premi per a joves (100 i 75 euros) i adults (200 i 100 euros)


 

 

GIMACANA FAMILIAR DE LA XALARINA I EN XALARÍ

Gimcana per a totes les edats On és en Xalarí i la Xalarina? protagonitzada per les mascotes de turisme familiar del municipi, i que es pot fer de manera autònoma i per etapes. El mecanisme és senzill: amb l’ajuda d’un plànol de situació on hi ha descrites en quatre idiomes unes pistes enigmàtiques -es lliura a l’Oficina de Turisme i en els establiments turístics col·laboradors-, cal buscar una dotzena de petites plaques amb la imatge dels personatges, situades en diversos espais emblemàtics. 
En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar a les caselles que incorpora el planell. Un cop completades totes, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un obsequi. Hi ha tres itineraris preparats, un per cada nucli del municipi -Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró-, que alhora presenten diversos nivell de dificultat -perquè hi ha més o menys pistes i perquè l’itinerari global és curt, mitjà o llarg- i en conseqüència, també hi ha diversos regals.