VISITES GUIADES ESTIU 2022

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ofereix per aquest estiu de 2022, un programa de 49 visites guiades i activitats de descoberta, fins al 18 de setembre, 14 més que l’any passat, recuperant aquelles propostes que no s’havien pogut desenvolupar durant la pandèmia.

Totes tenen un cost de 2’50 euros per persona (destinats a projectes socials), les places són limitades i cal reserva prèvia obligatòria. Hi ha iniciatives amb guia local, familiars, teatralitzades, escultòriques, naturalistes i també la jornada enològica DO Porcianus. Algunes s’ofereixen en català, d’altres també en castellà i algunes amb francès i anglès.


VISITA GUIADA / Nucli Antic / Castell d’Aro

DIMARTS / 19 h / CAT-EN
12 i 26 de juliol
16 i 30 d’agost

 

DIMARTS / 19 h / ES-FR
5 i 19 de juliol
2 i 23 d’agost
6 de setembre

Exploreu els carrers i espais medievals de la vila que configuren un conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Gaudiu dels encants del Castell de Benedormiens, de l’església i d’interessants exposicions d’art. Veniu a la torre del Castell i gaudiu de la panoràmica de la Vall d’Aro.


VISITA GUIADA / Camí de Ronda / S’Agaró

DIMECRES / 19 h / CAT-EN
6 i 20 de juliol
10 i 24 d’agost
7 de setembre

DIMECRES / 19 h / ES-FR
13 i 27 de juliol
17 i 31 d’agost

Passegeu per l’únic Camí de Ronda de caràcter arquitectònic de la Costa Brava, convertit en Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva majestuositat a tocar de tots els blaus de la Mediterrània.


VISITA I ACTIVITAT FAMILIAR / Anem a la Granja? / Castell d’Aro

DILLUNS / 18.30 h / CAT
4 i 18 de juliol
29 d’agost
*Infants de 3 a 7 anys

DISSABTE / 17.30 h
17 de setembre
*Visita adaptada a persones amb TEA

Anem plegats a la granja i fem de pagesos per un dia? Tot passejant, anem al Mas Can Juanals de Les Eroles, per feinejar en els seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar.


VISITA GUIADA / Camí de Ronda i Vil·la Romana / Pla de Palol · Platja d’Aro

DIJOUS / 19 h / CAT-EN
21 de juliol
25 d’agost

DIJOUS / 19 h / ES-FR
7 de juliol
11 d’agost

Passejant pel Camí de Ronda descobrirem Cavall Bernat i les cales de Platja d’Aro i arribarem a la Vil·la Romana de Pla de Palol que ens mostren els secrets i misteris de la cultura romana. La descoberta d’aquest món antic submergeix al visitant en les arrels de la història d’aquestes contrades.


VISITA TEATRALITZADA / Una passejada de pel·lícula / Camí de Ronda de S’Agaró

DIVENDRES / 19 h / CAT
8 i 22 de juliol
5 i 26 d’agost

*Cia. La Minúscula
Per a tots els públics

Un director de cinema excèntric i el seu equip convertiran per un dia el Camí de Ronda de S’Agaró en plató de cinema, on diversos personatges ens faran reviure de manera distesa i participativa l’època més cinematogrà ca d’aquest indret.


VISITA TEATRALITZADA / Contes Màgics / Parc dels Estanys · Platja d’Aro

DILLUNS / 19 h / CAT
11 de juliol
1 d’agost

*Cia. La Minúscula
A partir de 3 anys

Escolteu petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics. Un cop  nalitzi l’activitat es pot gaudir del parc urbà, on hi són compatibles la diversitat biològica que recupera els hàbitats originals de la zona i exposicions d’escultura de gran format a l’aire lliure.


VISITA GUIADA ESCULTÒRICA / Parc dels Estanys / Platja d’Aro

DIJOUS / 19 h / CAT
14 de juliol
1 setembre

DIJOUS / 19 h / ES
4 i 18 d’agost

Passegem pel Parc dels Estanys i descobrim la part més artística d’aquest indret natural. Visitem l’exposició d’escultures de gran format que, a mode de museu a cel l’obert acosta al visitant a l’art en aquest parc urbà.


VISITA TEATRALITZADA / Vil·la Romana de Pla de Palol / Platja d’Aro

DIVENDRES / 19 h / CAT
15 i 29 de juliol
19 d’agost

*Cia. La Minúscula
Per a tots els públics

Descobriu de la mà dels personatges romans Marcus i Júlia les restes d’aquesta vil·la que durant vuit segles (I aC-VII dC) es va dedicar al correu de la vinya i a l’extracció d’argila que exportava des del port natural de Cala Rovira.


VISITA NATURALISTA / Naturalista al Parc dels Estanys / Platja d’Aro

DISSABTES / 19 h / CAT-ES
16 i 30 de juliol
13 i 27 d’agost

*Jaume Ramot Grup Natura Sterna
Per a tots els públics

Introduïu-vos en la riquesa natural del primer parc urbà del municipi i conegueu el cicle de l’aigua, la seva  ora i fauna, i alguna de les 250 espècies d’aus que hi habiten o hi fan estada durant les migracions.


VISITA FAMILIAR TEATRALITZADA / Castell d’Aro Familiar / Castell d’Aro

DILLUNS / 19 h / CAT
25 de juliol
8 i 22 d’agost

*Cia. La Minúscula

A través de diferents personatges i sempre amb to d’humor descobrirem aspectes rellevants i anecdòtics del nucli antic de Castell d’Aro que ens faran reviure altres èpoques vinculades a la història del poble.


JORNADA ENOLÒGICA D.O. PORCIANUS / Vil·la Romana de Pla de Palol / Platja d’Aro

DIUMENGE 18 DE SETEMBRE
Infants de 3 a 10 anys 11-13 h
Visita a les termes 11-13 h i 18-20 h / CAT-ES-LSC
Tast per a adults 18-20 h

DO Porcianus: commemorem una de les principals activitats d’aquest assentament, amb verema tradicional i activitats infantils per a infants, visita a les termes i tast de vins per a adults.


DURANT TOT L’ANY / Visita Lliure / Castell d’Aro · Platja d’Aro · S’Agaró

PARC DE L’ESTACIÓ
Juliol i agost 18-20 h
Setembre 11-13 h
PARC DELS ESTANYS
Horari d’estiu 7-21 h

Durant tot l’any podeu gaudir d’aquests tres indrets en visita lliure. A Castell d’Aro descobrireu les sales d’art del castell i hi podreu fer una volta en minitren al Parc de l’Estació. Al Parc dels Estanys podeu fer-hi observació ornitològica i gaudir d’exposicions d’escultura de gran format. Al Camí de Ronda de S’Agaró coneixereu, gràcies a diversos plafons informatius, la seva gran riquesa geològica.


Més informació

VISITES GUIADES ESTIU 2022