Més Jane Goodall, menys apocalipsis

Jane Goodall, coneguda arreu per la seva estima a la natura, publica en el seu darrer llibre que manté l'esperança.

Enmig de l'estiu, a tots aquells qui ens preocupem per l'emergència climàtica, el darrer informe sobre l'escalfament global (IPPC 2021), ens va caure al damunt com una galleda d'aigua fresca.

Evidentment, no pas per la sorpresa de les seves afirmacions, més aviat per la frustració i desesperació que pot sentir una petita peça d'un engranatge enfront del gran motor que mou el món.

L'informe, doncs, devastador, és molt clar: la humanitat transita per un seguit de línies vermelles que en qualsevol moment poden començar a d'esfilagarsar-se. 

Aquells que tenim fills ens els mirem amb cert sentiment de preocupació i remordiment. No podem evitar pensar: com serà aquest futur que ara ens pinten tan poc atractiu?

Dins la foscor de tota aquesta crisi que ens cal afrontar ara, sovint, en surten llumetes en forma d'esperança. Aquestes veus ens han de fer mantenir el coratge i seguir lluitant. Jane Goodall, coneguda arreu per la seva estima a la natura, publica en el seu darrer llibre que manté l'esperança. Ella creu en la humanitat. Afirma que tenim motius per pensar que podem afrontar aquesta crisi, que teniml'oportunitat al davant de reconstruir un món que ara, comandat pel capitalisme, ha perdut el nord.

Confia en l'intel·lecte humà, confia en la tenacitat dels joves, la sensibilitat dels més petits i això la mou a afirmar que el canvi que necessitem pot arribar i que encara és possible.

Des de tipspelstips us animem a repensar totes aquelles accions que feu diàriament i que sigueu capaços de repensar-les per afavorir la transició que necessitem. Mirem d'entre totes i tots no contribuir més en aquest model econòmic  de creixement intensiu que ens ha portat a la situació actual.

Repenseu la vostra alimentació, repenseu la manera com compreu, repenseu quines són les vostres necessitats reals. Per viure, necessitem ben poc. 


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips