Avui no us parlarem de joguines

Avui no us parlarem de joguines. Avui us parlarem de sostenibilitat i solidaritat.

Les festes de Nadal són dates molt especials per a molta gent, i també són una època en què el consum excessiu és habitual. Els regals, la decoració i el menjar són només alguns dels elements que fan que el consum durant aquesta època es dispari.

Amb una mica de planificació i previsió, podem aconseguir que aquestes festes siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient i la societat. Des d’A Joc Lent us volem fer una sèrie de recomanacions per ajudar el planeta, us hi apunteu?

  • Planifiqueu les compres.

Abans de comprar qualsevol cosa, feu una llista de les coses que necessiteu i el que voleu comprar. Això us permetrà evitar les compres impulsives i reduir el nombre d'objectes innecessaris.

  • Prioritzeu les compres sostenibles

Opteu per productes i regals que estiguin elaborats amb materials sostenibles i que no tinguin un impacte negatiu en el medi ambient. També podeu optar per comprar en botigues locals i al comerç de proximitat.

  • Feu regals creatius.

En comptes de només comprar objectes materials, podeu optar també per regals creatius i experiències que no només siguin originals, sinó que també siguin respectuosos amb el medi ambient. Per exemple, podeu regalar una sessió de massatge, una escapada a la natura o un taller d'artesania.

  • Reutilitzeu decoracions.

En comptes de comprar decoracions noves cada any, opteu per reutilitzar les que ja teniu. Així, no només estalvieu diners, sinó que també ajudeu a reduir els residus.

  • Eviteu el malbaratament d'aliments.

Planifiqueu les quantitats de menjar que necessiteu i eviteu llençar menjar. També podeu optar per comprar productes ecològics i de proximitat.

  • Col·laboreu amb entitats solidàries.

Aprofitar les festes de Nadal per a col·laborar amb entitats solidàries és una manera de fomentar la solidaritat i la consciència social, però recordeu que aquestes entitats ens necessiten tot l'any.

 

En conclusió, les festes de Nadal són una oportunitat per a celebrar en família i gaudir de moments únics, però també és important tenir en compte el nostre impacte en el medi ambient i la societat. Amb una mica de previsió i planificació, podem reduir aquest consum excessiu i aconseguir que les festes de Nadal siguin més sostenibles i respectuoses amb el nostre entorn.

 

Bones Festes!

Míriam Asturias
Sempre,
@ajoclent