Corresponsabilitat

Recorda que el nostre ritme de vida i les nostres obligacions són la majoria autoimposades. Per tant també poden ser revisades i repensades i millorades.

Saps quin és el proper dia que tenen pediatre els teus fills? És una revisió o bé són vacunes? Saps si ja han fet la revisió al dentista? O a l’oftalmòleg? Com han anat? Saps quan heu de tornar-hi? Has pensat ja en les extraescolars que farà el curs vinent? O en com organitzareu la logística familiar de les tardes? Saps si ha de fer quadern d’estiu? O si té alguna lectura? O si ja té els llibres i el material pel curs vinent? Va a casal? L’has triat tu? Quin horari fa? Què necessita per anar-hi? Saps com està de roba i sabates amb el canvi de temporada? Què se li ha quedat petit? Ja saps que fareu per l’aniversari dels teus fills? Has pensat en què els hi podeu regalar? Saps si voldria convidar algun amic/ga a casa aquestes vacances? I saps quins? Saps qui serà la seva tutor@ l’any vinent? I quin curs farà? Has anat a les tutories aquest curs? Quants dies els reculls a l’escola? O quants matins els hi portes? A quantes festes d’aniversari l’has acompanyat? Saps com es diuen els seus mestres/professor@s/entrenador@s?

Quantes d’aquestes preguntes pots contestar? Quantes àgilment? Quantes has de rumiar-les? Quantes desconeixes la resposta?


Quasi últimes preguntes per avui: sents que amb la m(p)aternitat la teva relació de parella i la teva persona han quedat borroses darrera el vostre dia a dia? Sents que el temps, les setmanes i els dies et passen volant? Sents que la feina et cau a sobre i se’n porta el teu dia per davant? 

Si no pots contestar a la majoria de les primeres preguntes… i/o si les teves respostes són afirmatives en la tercera bateria de qüestions… M’atreveixo a pensar que potser en algun moment el teu model familiar es tensa i t’estressa. I això et porta a malestar amb la teva parella, a pèrdues de paciència amb els teus fills i a desencant amb tu mateix@… I potser demanaràs ajuda pensant que tens dificultats educatives a casa…


C O R R E S P O N S A B I L I T A T.

Repensa. Reorganitza. Reprioritza. Simplifica. Para. Respira. Agafa perspectiva. Parla amb la teva parella. No si valen excuses, ni de temps ni de feina. Els fills són de dos. Per a tot.

Vols tenir temps per a tu? Pel què t’agrada? Vols tenir temps per reconnectar amb la teva parella? Vols que no vagi tan cansada i estigui de millor humor? Vols estar-hi tu també? Voldries tenir millor energia pels teus fills? Menys és més. Tot es pot repensar. La vida familiar no ha de ser estàtica. És un ens viu i en constant moviment. Els aprenentatges que has fet de petit o has vist a casa dels teus pares no són inamovibles. Educar i/o criar és cosa de dos. En tots els sentits. Recorda que el nostre ritme de vida i les nostres obligacions són la majoria autoimposades. Per tant també poden ser revisades i repensades i millorades.

Troba la teva CORRESPONSABILITAT a casa. Troba-la per tu i els teus. Perquè sou equip i només en equip es gaudeix del camí.

Yes you can!
Txell Gelabert (Educare Club)