7 MIRADORS PER VISITAR

7 miradors per visitar en família

Us presentem 7 punts de la nostra destinació fàcils d’accedir-hi amb tota la família i gaudir de la vista i l’entorn del Parc Natural del Montgrí Illes Medes i Baix Ter


Castell de Montgrí

CASTELL DEL MONTGRÍ

El Castell del Montgrí és un dels miradors més coneguts de l’Empordà gràcies a la impressionant panoràmica de 360 graus que hi ha des de dalt. Hi podem arribar caminant des del nucli antic de Torroella, després de passar per la creu de santa Caterina i algunes de les antigues pedreres d’on es va treure el material per a la construcció del castell.

Un cop a dalt, podreu accedir al castell i les quatre torres, des d’on podreu gaudir d’unes excel·lents vistes a tot l’Empordà, a la plana del Baix Ter, el golf de Roses, i a les Illes Medes i la costa. Si ho fem mentre es pon el sol, l’espectacle està assegurat!


MIRADORS DE LA PLETERA I EL TER VELL

Resseguint el passeig Marítim en sentit sud, primer trobarem les llacunes del Ter Vell i el seu observatori, i seguint caminant entre les Closes, direcció la Pletera, trobarem la maresma separada del mar per un cordó de dunes costaneres, on hi ha l’observatori enlairat, i molt a prop trobem la Bassa del Fra Ramón.

Aquests espais són l’escenari ideal on perdre’s qualsevol època de l’any, amb un interès geològic espectacular, on podem descobrir la flora i fauna que viu en ambients salinitzats, com el fartet, un peix en perill d’extinció, o precioses aus com els flamencs, que s’hi alimenten a la primavera.


MIRADOR ROCA MAURA

Al Mirador de Roca Maura hi arribem sortint des de l’oficina de turisme de l’Estartit amb una ruta curta però intensa que ressegueix els cingles de les Maures.

Un cop a dalt, tenim una vista impressionant al baix Ter i a l’Estartit amb les Illes Medes de fons. Les muntanyes del cap de Begur ens queden al sud i, la badia de Roses, amb el cap de Creus al fons, al nord.


PUNTA VENTOSA

Punta Ventosa, amb més de 100 metres d’alçada, es troba en un dels penya-segats més alts de la zona i, per això hi tenim unes visites espectaculars.

En primer pla, veiem la punta Milà, cala Montgó i la torre Montgó i, al fons, Empúria Brava, Roses i el Cap de Norfeu. S’hi arriba des deL GR-92 que podem agafar a cala Montgó.


SALT D'EUGA

Diuen que ofereix una de les panoràmiques més pintoresques de l’Estartit, amb les Illes Medes al fons encaixades entre el massís a l’esquerre i les Maures a la dreta. Antigament hi havia un salt d’aigua que corria pel torrent de les Planes però avui l’aigua ha deixat pas a un mirador excepcional.


PUNTA DEL MOLINET I CAP DE LA BARRA

Al final del passeig marítim de l’Estartit comença un altre passeig que ens porta fins a la Roca del Molinet, popularment anomenada La bleda.

És el punt terrestre més proper a les Illes Medes i té unes vistes envejables. Si mirem amunt trobem el mirador de cap de la Barra, que, a més alçada, ens dona una altra perspectiva extraordinària de les Medes i tot l’horitzó. Hi podem accedir pel carrer Cap de la Barra, que enfila darrere l’edifici del Bell Racó.


RIU TER

Podem recórrer els últims quilòmetres del riu Ter al seu pas per Torroella de Montgrí, tant a peu com en bicicleta, gaudint d’una ruta planera i un paisatge suau on sempre ens acompanya l’imponent massís del Montgrí.


ÀREA DE PROMOCIÓ DEL TERRITORI DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA
VisitEstartit