ECOTURISME EN FAMÍLIA

ECOTURISME EN FAMÍLIA, una alternativa ideal per descobrir la natura

A Torroella de Montgrí i l’Estartit apostem per un turisme sostenible i estem certificats amb la marca Ecoturisme per l’ACT.

El nou Pla de Sostenibilitat Turística consolida encara més la nostra destinació Torroella – l’Estartit – Illes Medes com un dels  indrets idonis de la Costa Brava per viure la Natura d’una altra manera.

L’Ecoturisme en família és una experiència única i de compromís amb l’entorn que no us deixarà indiferents, i aquí us deixem 5 eco propostes perquè us ho passeu d’allò més bé tots junts, amb família. Respecte i estima, fem-li a la natura aquest regal!


ECOTURISME AL MAR

Medes una de les millors d’Europa. La riquesa dels nutrients que del riu Ter arriben fan que flora y fauna marines siguin espectaculars i descobrir-les en família serà un dels vostres millors records.

BATEIG DE SUBMARINISME

Podreu descobrir el món submarí sota aigua acompanyats per experts guies que us explicaran els conceptes bàsics del busseig, primer en una piscina per després posar-ho en practica en un vaixell de immersió al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. L’edat mínima per fer aquesta activitat en família és de 10 anys.

I, com en totes les graduacions, aquesta activitat compta amb diploma de record!


CAIAC

Es pot navegar amb caiac per les aigües tranquil·les del Ter fins a la desembocadura, o resseguint les platges o la sinuosa Costa del Montgrí fins arribar a les omnipresents illes Medes que esperen atentes la nostra arribada. Amb el rem a l’aigua i el vent de cara aquesta experiència és de pel·lícula.

Per aquesta aventura  no oblideu protegir-vos la pell i hidratar-vos molt!


SNORKEL

Amb aquest itinerari autoguiat us podreu submergir en un fons marí excepcional, protegit amb la figura de parc natural, les Medes i la Costa del  Montgrí us conviden a conèixer els seus racons més màgics i els seus  tresors naturals més apreciats: un paisatge submarí d’una gran bellesa enmig d’aigües cristal·lines.

Aquesta opció és ideal per combinar-la amb una sortida amb caiac!


ECOTURISME A LA PLANA I AL MONTGRÍ

La plana, acompanyada del riu Ter, camps de pomeres i racons per pensar i sentir la natura ben a prop, és també una de les nostres apostes per aquesta temporada que tot just comença.

CICLOTURISME

La plana de l’Empordà és el territori ideal per recórrer-lo en bicicleta.

Si et decideixes a provar-ho, us proposem la ruta mediterrània EuroVelo 8, la Pirinexus i la Ruta del Ter amb les que descobrireu una gran varietat de paisatges de mar, de muntanya, de riu i de plana.

Pots pedalar amb amics o en família i adaptar les teves rutes!


SENDERISME

El senderisme us acostarà a la gran varietat de flora i fauna d’aquest ric ecosistema on els ocells són els grans protagonistes.

Moltes rutes senyalitzades us portaran als racons amb més encant que hi ha a Torroella de Montgrí i l’Estartit. Descobrireu amb família un gran nombre d’habitats entre el massís del Montgrí, les dunes, les maresmes, els aiguamolls, les illes i la plana agrícola.

Teniu molts tipus de rutes adaptades per a tots vosaltres!


OBSERVACIÓ DE LES AUS

El birdwatching o birding, és una de les activitats ecoturístiques més populars a tot el món, i un dels indrets recomanats és el nou observatori d’aus del Ter Vell i a la Pletera, zona restaurada amb el Projecte Life. Aquí hi trobareu itineraris autoguiats completament planers, per fer a peu o en bicicleta, i observatoris que us permetran gaudir de la varietat d’espècies protegides que hi habiten.

I si aquesta és la opció que us agrada no oblideu posar els binocles a la bossa!



ÀREA DE PROMOCIÓ DEL TERRITORI DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA
VisitEstartit