ESTACIONS DE MUNTANYA TOT L'ANY

Al Pirineu de Girona gaudim d'unes estacions de muntanya dels FGC que també han obtingut el segell d'equipaments familiars certificats, on les famílies podran viure experiències durant tot l’any gràcies a l’àmplia oferta de propostes per a tots els públics en un entorn segur i adaptat, on tothom pugui estar en contacte amb la natura.


La Molina, ubicada en un enclavament on conflueixen les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, es presenta com a motor de l’economia del territori que apropa la pràctica de l’esport als seus habitants, però també a la resta de Catalunya.

Aquesta temporada La Molina es consolida en la promoció dels esports de neu i del territori que l’embolcalla. De la mà de l’estació veïna: Masella. Des de la temporada, 2019-2020, els visitants d’ambdues estacions gaudeixen d’una forma més fàcil del domini conjunt La Molina+Masella, o el que és el mateix: 145 quilòmetres de domini esquiable.

Activitats per al públic esquiador i no esquiador

Aquest hivern, els esquiadors i snowboarders podran gaudir a La Molina de 71 quilòmetres esquiables dividits en 68 pistes per a tots els nivells.

Amb tot, La Molina també està dissenyada per al públic no esquiador, ja que ofereix un gran nombre d’activitats a la neu. Entre les principals propostes destaquen especialment:

  • El passeig en el Telecabina Cadí-Moixeró, que arriba fins a la cota 2.537, cim de la Tosa d’Alp, on s’ubica el refugi Niu de l’Àliga i porta d’entrada al Parc natural Cadí-Moixeró.
  • Les excursions en màquines trepitjaneu, que esdevenen una experiència única i conviden a gaudir dels paisatges d’alta muntanya d'una manera diferent, molt original i entretinguda.
  • Els circuits de raquetes de neu “Descoberta de la Fauna”, en què els visitants podran descobrir el fantàstic entorn natural del Pirineu.
  • També és poden fer rutes en segway o fer l’escape room “Escape Snow” on els visitants es converteixen en pisters rescatadors que han de resoldre enigmes per poder sortir a rescatar a una víctima d’una allau.
  • Els visitants també podran esprémer la seva experiència a la neu en el tubbing. Es tracta d’una activitat de lleure a l’aire lliure, ubicada a la zona familiar de Bosquet, que permet llançar-se per uns tobogans mitjançant un flotador circular, conegut com dònut gegant.
  • Podran llençar-se en trineu per les pistes de trineus de Pista Llarga i Coll Sisè.
  • L’estació també disposa d’un Parc d’aventura als arbres, amb 4 circuits amb tirolines que transcorren dalt dels arbres: xarxes, ponts tibetans, salts de Tarzan i tot tipus de jocs en alçada que permetran, a tots els públics, gaudir d’aquest bosc vertical.


L’estació de Vall de Núria es defineix com un destí d’alta muntanya de 365 dies, posant en valor els atributs principals d’una vall única: Cremallera, natura, santuari i senderisme.

Les famílies que visitin Vall de Núria aquest hivern tindran tots els ingredients per passar-s’ho d’allò més bé.

  • Al Parc Lúdic, petits i grans podran jugar amb trineus, trineu cross, tubby, tirolina, rocòdrom.
  • Al Cau de la Marmota, espai ideal per als més petits de la casa, podran gaudir de l’esquí i de festes infantils. Tota una experiència per gaudir al màxim de l’hivern.

Vall de Núria, a més, presenta un hivern carregat de propostes perquè els menuts i les seves famílies gaudeixin al 100% de la neu.


L'estació de Vallter es troba en el circ d'origen glacial de Morens-Ull de Ter i a 2.000 metres d'altitud sobre la vall del riu Ter. S'estén al nord del Ripollès, dins el terme municipal de Setcases, a la zona més oriental del Pirineu de Girona. Amb una cota màxima de 2.535 metres i una mínima de 2.000 metres, compta amb un total de 13,2 quilòmetres, repartits en 13 pistes. Envoltada per muntanyes emblemàtiques com el Bastiments i el Gra de Fajol de quasi 2.900 m i amb un paisatge incomparable per viure la natura.

L'estació aposta clarament pel territori i posa a l'abast dels visitants una experiència completa, de 360°, que abasti no només les propostes tradicionals d'esquí de l'estació, sinó també les propostes de tota mena que s'amaguen en les seves zones d'influència en un paradís natural per als apassionats de la muntanya.

Aquest hivern, Vallter es consolida com una estació per a les famílies, que hi trobaran un espai on gaudir de l'alta muntanya, pistes de tots els nivells i viure noves experiències amb la neu més mediterrània per capturar moments inoblidables i irrepetibles. A més, les famílies podran adquirir un forfet familiar d’un o dos dies amb descomptes comprant un mínim de tres forfets.

De fet, aquesta temporada 2021-2022, l'estació del ripollès presenta un hivern carregat de diversió per a tota la família, perquè infants, pares i mares tastin la neu d'una manera ben diferent.

  • Destaca especialment el Parc Lúdic de l'estació, que disposa d'una zona de descens per a trineus per a totes les edats. Aquesta àrea lúdica només està oberta els caps de setmana i festius, i entre setmana obre per a grups amb reserva prèvia. Un espai pensat per i pels més petits, perquè els nens gaudeixin més que mai de la neu i s’ho passin d’allò més bé.
  • Els més menuts també podran jugar en el Mini club l'Esquirol, un servei de ludoteca i guarderia gestionat per monitors de lleure, especialment pensat per les famílies, on els infants de 3 a 8 anys fan tallers i jocs didàctics, mentre el pares poden gaudir de l’esquí.
  • Durant els caps de setmana i dies festius, de 9.00 a 13.00 h, es fan activitats temàtiques sobre natura, animals i colors. A més, al final del matí, poden conèixer la divertida mascota de l'estació: l'Esquirol Fajol.

Pel que fa als esdeveniments d'aquesta temporada, s’aniran anunciant a la web, coincidint amb festes assenyalades com Nadal, el World Snow day o Carnestoltes.



MÉS INFORMACIÓ AL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA
COSTABRAVA.ORG