Ioga al monestir

Ioga al monestir

El Monestir romànic de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, amaga molts secrets.


Fa molts i molts anys, hi havia viscut una comunitat de monjos benedictins. Aquests, van construir el monestir en un indret únic: al costat del riu Fluvià, per així poder agafar l’aigua i utilitzar-la pel consum i per l’hort que tenien darrera el monestir.

Els monjos benedictins de Sant Joan les Fonts, eren uns monjos que els hi agradava molt meditar i passar estones llegint, pregant i passejant pels seus jardins i pel claustre, un espai del monestir on s’hi respirava molta tranquil·litat.

Actualment només se’n conserva l’església. La resta del monestir va ser enderrocat. Durant els anys 1427 i 1428 va patir uns forts terratrèmols que van afectar part de la comarca de la Garrotxa, i que van malmetre molts edificis.

Avui en dia, podem visitar l’església del monestir romànic i conèixer els seus secrets.

Al seu interior hi trobem un crist en majestat tallat en fusta, una pila baptismal d’immersió... i a fora, un lleó en una pedra del monestir, una bellesa única...

La Lídia de Fentours ens explica durant una visita, quins són els secrets del monestir i la seva història. La Natàlia de Risum, ens va introduint diferents postures de ioga vinculades amb la història que la Lídia ens va explicant: les postures del sol, de l’arbre...

La visita “Ioga al monestir” ens porta més enllà de la història dels monjos benedictins i del monestir. És una activitat de caire familiar en un entorn únic envoltat de natura. Una visita que ens dóna coneixement mentre ens relaxem i respirem aire pur.


Lídia Bartolí Casadevall
CEO de Fentours