Regals de Nadal

Viure la cultura contribueix en el desenvolupament emocional i creatiu dels nens, i aquest sí que és un regal que ens interessa.


Ara que s'apropen les festes de Nadal, toca començar a pensar com ens organitzem amb els nens i la família durant tots aquests dies sense escola.

Uns comptaran amb l’ajuda de familiars, avis, cangurs, d'altres ja s’ho hauran muntat per demanar vacances i que lliguin amb els dies no lectius. La qüestió és que seran gairebé tres setmanes, que passaran de pressa, però que també se'ns faran eternes.

La voràgine de les festes ens portarà a comprar, a correcuita, un reguitzell de menges, regals, decoracions i bitllets de loteria, que se’ns emportaran una part important del nostre pressupost. En aquesta impulsivitat, en la qual tots ens trobarem immersos, proposo fer una llista de prioritats on la cultura tingui un lloc.

Regalar cultura és econòmic i contribueix en l’aprenentatge significatiu dels nens. 

A vegades pot recar el preu de l’entrada a un museu o a una activitat cultural, és comprensible, però si ho posem a la nostra llista de prioritats, veurem que no és gaire més car que anar a fer l’aperitiu o berenar a una terrassa. Viure la cultura contribueix en el desenvolupament emocional i creatiu dels nens, i aquest sí que és un regal que ens interessa.

A l’agenda de menutsGIRONA hi trobareu tot un seguit d’activitats per fer en família durant aquestes vacances. Personalment, i com que soc de Figueres, recomano venir a la ciutat i visitar l’entranyable i magnífic Museu del Joguet de Catalunya, o passejar i descobrir els llums de Nadal, inspirats en obres de Salvador Dalí; són preciosos!

També podeu aprofitar i entrar a l’univers fantàstic del Teatre-Museu Dalí (tots els nens fins a vuit anys tenen entrada gratuïta!). La màgia del Nadal lliga a la perfecció amb el món dalinià. A mi m’agrada molt comparar el conte d’Alícia al país de les meravelles amb el país de les meravelles que trobem al Teatre-Museu Dalí. Salvador Dalí va crear un món de somni on les coses no són el que semblen, i on podrem descobrir imatges amagades, un cotxe on plou a dins, una barqueta que sobrevola l'edifici i una cara que és una sala d'estar.

L’artista va voler crear un espai experimental on el visitant prengués una actitud participativa. El museu és perfecte per als més menuts, que són capaços de submergir-se, sense gaires prejudicis, en el món fantàstic del Teatre-Museu Dalí. L'art de Salvador Dalí lliga a la perfecció amb l'imaginari infantil. 

Fer la visita amb guia us ajudarà a descobrir totes les sorpreses que amaga aquest museu.

Us convido que aprofiteu aquest petit tresor que tenim tan a prop de casa! 


Anna Massot
Guia de Turisme de Catalunya