Ribes del Ter

Ribes del Ter

 

Us proposem una ruta senzilla vorejant el riu Ter per gaudir i conèixer alguns dels hàbitats i espècies característics dels paisatges fluvials, sense allunyar-vos gaire del nucli urbà.

 


 

La ruta transcorre pel Parc Fluvial de les Ribes del Ter i les Deveses d’en Bru, recentment recuperades. Aquests paratges naturals se situen al nord-oest del nucli urbà de Girona i, malgrat la seva proximitat, hi podem trobar una gran biodiversitat d’espècies animals i vegetals gràcies a l’aigua que aporten el riu i els seus afluents.

 

L’aigua afavoreix, d’una banda, la formació de boscos de ribera, amb pollancres, salzes, verns o freixes de fulla petita, que fan d’aquest espai un refugi ideal per a espècies d’aus autòctones i migratòries, com l’ànec collverd, el martinet blanc o el bernat pescaire. D’altra banda, també afavoreix la presència d’altres animals, incloent amfibis com granotes i gripaus, mamífers com llúdrigues i conills, i rèptils com serps d’aigua i tortugues.

 

 

La presència humana ha deixat petites construccions que s’han recuperat per convertir-les en refugis de ratpenats, que els proporcionen la tranquil·litat, la temperatura i la baixa il·luminació que necessiten per a la seva supervivència, malauradament en perill per la reducció d’hàbitats que n’afavoririen la reproducció.

 

Si teniu una mica de paciència, segur que podeu trobar algun animal si observeu a través de les pantalles aguait de fusta que s’han instal·lat en determinants punts. També hi trobareu plafons informatius que us ajudaran a identificar les espècies animals i vegetals de l’entorn.

 

 

 

 

Sigui a peu o en bicicleta, tant a la primavera, a l’estiu, a la tardor com a l’hivern, us animem a descobrir a través d’unes propostes d’activitats aquest tresor natural de Girona per terrenys planers i practicables també per a persones amb mobilitat reduïda i famílies que van amb cotxet.

 

També us podeu descarregar el nou fullet d’Activitats del Parc Fluvial del Ter de turisme familiar, editat en el marc del projecte Interreg POCTEFA TTFS, Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible, clicant a la següent imatge o anar-lo a buscar a l’Oficina de Turisme de Girona!

 

 


 

L’equip de l’Oficina de Turisme de Girona