Tardor en família

Tardor en família a Girona

 

Com cada inici de curs, donem la benvinguda a la tardor! Moment de tornar a la rutina, però també d’aprofitar encara les bones temperatures per gaudir dels espais naturals de la ciutat i començar a escalfar motors per a les Fires de Sant Narcís!

 


 

Si a l’estiu buscàvem racons frescos on refugiar-nos de la calor, ara us proposem descobrir aquells indrets de la ciutat més característics de la tardor, tot contemplant el canvi de colors dels arbres i trepitjant les catifes de fulles.

 

Sense necessitat d’allunyar-vos gaire del Barri Vell, us proposem un passeig pel parc de la Devesa, sota els tons marrons de les fulles dels seus arbres característics, els plàtans d’ombra (Platanus hybrida). Sabíeu que n’hi ha més de 2.600, i alguns d’ells van ser plantats fa més de 150 anys?!

 

 

En un dels extrems del parc, hi ha els jardins de la Devesa, construïts al segle XIX. Actualment conserven bona part de l’estructura original i hi podeu trobar una gran varietat d’espècies vegetals, algunes d’autòctones (naturals del país) i altres d’exòtiques (originàries d’altres països). Entremig d’aquesta vegetació hi trobareu un parc infantil amb gronxadors i tobogans. I si sou observadors, hi trobareu amagades unes plaques de color blau amb un número i un codi de tres lletres. Formen part dels punts de control del circuit d’orientació dels jardins del Barri Vell i la Devesa, una proposta per descobrir la ciutat i el seu entorn natural de manera divertida i entretinguda!

 

 

Els boscos de ribera també es tenyeixen d’ocres, i formen un indret fantàstic on es barregen els sons del riu i del crec-crec de les fulles que trepitgeu mentre camineu o pedaleu. Resseguiu la ribera del Ter per les Deveses d’en Bru, les Deveses de Salt i el parc de les Ribes del Ter, i observeu el vostre voltant: cap amunt, de quin color són les fulles dels arbres? Verdes, vermelles, marrons...? Cap als costats, veieu algun ocell? Bernats pescaires, ànecs collverd, martinets blancs...? I cap a terra, de quins arbres són les fulles que hi veieu? Pollancre, salze, vern, freixe, plàtan...? Aquesta és una de les propostes que trobareu al desplegable de les activitats del parc fluvial Ribes del Ter, editat en el marc del projecte Interreg POCTEFA TTFS, Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible. Us animem a completar-lo per descobrir tota la riquesa vegetal i animal d’aquest espai!

 

 

 

I tornant cap al centre de la ciutat, recordeu que el dia 27 d’octubre comencen les Fires de Sant Narcís! Us esperen la fira de mostres, atraccions, actuacions musicals, fires i mercats, gegants, correfoc..., i tot un munt d'activitats per gaudir de la ciutat amb tota la família i recordar-nos que, malgrat que el curs ha començat, sempre hi ha temps per divertir-nos i fer passar la fred amb una paperina de castanyes i el caliu de les Fires!

 


 

L’equip de l’Oficina de Turisme de Girona