Un pícnic entre llibres i contes

Un pícnic entre llibres i contes

Si alguna cosa té d’especial la Garrotxa, és la tranquil·litat que es pot respirar en els seus racons més insòlits, amagats entre arbres, flors i algun animaló. Gran part de la comarca de la Garrotxa forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, una zona característica per la seva quarantena de volcans, les 20 colades de lava i les reserves naturals que en formen part.


Dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi trobem la Fageda d’en Jordà, un bosc de fajos ubicats entre Olot, les Preses i Santa Pau. Aquest bosc és de fàcil accés per la carretera que va d’Olot a Santa Pau, la carretera que ens condueix a la vila medieval de Santa Pau.

La Fageda d’en Jordà, té un encant especial. Està sobre la colada de lava que va emetre el Volcà Croscat, ubicat a Santa Pau, i es troba en una altitud atípica, a 550 metres sobre el nivell del mar. A la Garrotxa hi ha altres fagedes, però aquesta és la més singular.

Totes les estacions de l’any, són ideals per visitar la fageda i perdre’s pels seus camins. Cada època de l’any, les fulles tenen un color diferent, doncs els fajos són arbres de fulles caduques. Si hi anem per la tardor, veurem com aquestes cauen, i si les trepitgem, sentirem un soroll especial que ens aportarà tranquil·litat. Si visitem la fageda un dia de pluja, sentirem una olor que ens despertarà calma.

Cada racó de la Fageda d’en Jordà és especial: una colada de lava, tossols, el soroll de les fulles quan cauen a la tardor, el cant dels ocells,... assentar-te al mig del bosc de la fageda i posar en marxar els sentits, és fantàstic! Tancar els ulls, obrir les orelles per escoltar el silenci, i tocar les fulles, les fages,...és tota una experiència pels sentits!

I si fem una caminada tranquil·la des d’Olot direcció a la Fageda d’en Jordà amb una parada al centre de documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un pícnic entre  llibres, contes i maquetes de volcans en una mini-biblioteca i un dinar en plena natura?

El Centre de Documentació del Parc Natural, està ubicat al mig de la Fageda d’en Jordà. És un centre on tenen llibres i altres documents sobre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i també maquetes de volcans i contes que, ens poden deixar durant la nostra estada al centre o bé, agafar de préstec alguns d’ells. A més, a l’exterior del Centre de Documentació del parc, hi ha una mini – biblioteca. Un espai amb llibres sobre la zona que podem consultar desprès de fer el pícnic, mentre descansem en plena natura. La responsable del centre també ens pot deixar material per emportar-nos a casa. Ah, i a tocar el centre hi ha unes basses d’aigua i un fruiterar molt interesant, que si demanem hora, ens poden concertar una visita!.


Lídia Bartolí Casadevall
CEO de Fentours