DIM DIGITAL 2020

Dia Internacional dels Museus / 16, 17 i 18 de maig.

Com cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.
 
Enguany, davant la pandèmia mundial de la COVID-19 i el confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai de totes i de tots i celebrar igualment el Dia Internacional dels Museus, enguany de manera virtualUn DIM segur per a les persones, tecnològicament obert, accessible, plural i divers.

 

Us compartim les propostes més destacades dels Museus de les Comarques de Girona:

 


 

Museu Etnogràfic de Ripoll

 

Sota el lema Museus per la igualtat: diversitat i inclusió, el Museu Etnogràfic de Ripoll (MER) ho celebrarà amb una publicació especial a la seva web i xarxes socials. Serà un vídeo en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’ha anomenat “portes obertes online”, en el qual diferents museus, en un màxim de 5 minuts, podran destacar peces del seu fons o donar a conèixer el seu museu. En el cas del MER, es destacaran cinc peces de l’àmbit de la dona, tema central que tracta aquest any el Museu i que també escau en el lema proposat del DIM. Paral·lelament, es farà un altre petit clip amb fotografies antigues del fons Nicolau Coma (Museu Etnogràfic de Ripoll. Arxiu Comarcal del Ripollès) amb la dona com a protagonista, acompanyat de la música de Les Cantarines.

 

A més, el 18 de maig, també es presentarà un nou joc familiar que es podrà fer des de casa. Es tracta de Crea la teva història! El joc de cartes del MER, creat a partir d’una selecció dels dibuixos de Josep Ribot que complementaven els articles publicats al setmanari El Catllar (abril de 1920 – març de 1923), d’en Jan (autor de còmics  i creador d’en Superlópez) i d’en Jordi Triola (artista ripollès).

 

A partir del dia 18 de maig, tant els vídeos com el joc de cartes estaran disponibles a la web del Museu.

 

Web MER // Web Joc Familiar

 


 

 

Museu Art de Girona

 

LA celebració del Dia Internacional dels Museus del 2020 és especial per diversos motius: el primer, la manca de presencialitat i per tant de visitants, una de les principals raons de ser del museu; el segon, les incerteses d’ordre social i econòmic que la pandèmia suposarà per a les institucions museístiques. És per aquest motiu que voldríem demanar teva implicació ara més que mai en una jornada tan singular, convidant-te a respondre la pregunta Què representa el Museu d’Art de Girona per a tu? 

 

Això a banda, la virtualitat ara més que mai ha arribat per quedar-se. Mai pretendrem que substitueixi l’experiència i el gaudi de recórrer les sales i observar en directe les obres, però ara, en aquestes circumstancies, ens permet ser a prop vostre i presentar-vos una programació ad hoc per a aquest dia que podreu consultar a continuació.

 

Web Museu d'Art de Girona

 


 

Dor Museum

 

El Dor Museum és l’únic museu de joieria, gemmologia i orfebreria del país. Vine a descobrir digitalment les activitats que han preparat per celebrar el Dia Internacional dels Museus.

 

Web Dor Museum

 


 

Museu de la Pesca

 

Celebra el Dia Internacional dels Museus 2020 i participa en la visita virtual a l'exposició permanent del Museu de la Pesca a través del canal de #Youtube de @patrimonigencat

 

16 maig. 13.15 h. Descobreix-ho tot sobre el mar i la pesca amb el tour virtual de dissabte al migdia a càrrec d'Alfons Garrido!⁣
✅ Aquest i la resta de tours s’oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC).⁣

 

 

Web Museu de la Pesca

 


 

Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

 

Web Museu d'Història de la Ciutat

 

BANYOLES

 

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles
Museu Darder. Espai d'Interpretació de l'Estany

 


 


 

EXPLORA ELS ALTRES MUSEUS DE LES COMARQUES DE GIRONA

 

ARBÚCIES

 

Museu Etnològic del Montseny. La Gabella

 

LA BISBAL D'EMPORDÀ

 

Terracotta Museu de Terrissa i Ceràmica Industrial

 

BREDA

 

Museu Municipal Josep Aragay

 

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

 

Ecomuseu-Farinera

 

L'ESCALA

 

Museu de l'Anxova i la Sal

 

FIGUERES

 

Museu de l'Empordà
Museu del Joguet de Catalunya
Teatre-Museu Dalí

 

GIRONA

 

Museu d’Història de Girona
Museu d'Història dels Jueus
Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol
Tresor de la Catedral de Girona

 

LLÍVIA

 

Museu Municipal

 

LLORET DE MAR

 

Museu del Mar

 

OLOT

 

Museu de la Garrotxa
Museu dels Sants

 

PALAFRUGELL

 

Museu del Suro

 

TORROELLA DE MONTGRÍ

 

Museu de la Mediterrània

 

YOUTUBE PATRIMONI GENCAT