Creativa't by cocu

@cocuarts és el nom del compte d'Instagram on aquests dies de recés en família ens ajuden a veure el got mig ple. Per veure, descobrir, aprendre i viure diferent. Descobrir que la felicitat també pot néixer de les coses petites.

Cocu, és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb l'afany de poder treballar per la gestió cultural i l'educació artística.

 

La primera feina que van realitzar va ser la creació de la fira del conte de Medinyà i, a partir d'aquí, es vàren anar especialitzant en l'educació artística, sobretot enfocada als infants.

 

 

La Mariona Puigbaldoyra és artista i treballa com a directora de les escoles d'art de Cassà i Llagostera. Cocu va créixer de la mà d'aquestes dues escoles. Van esdevenir el que són ara arrel de detectar una necessitat molt gran en l'àmbit municipal (sobretot en municipis petits i d'altres de més grans, com Cassà i Llagostera) de fer arribar una formació artística de qualitat i feta amb amor, des de l'estima i que arribés a a tota la població, visqués on visqués.

 

Cocu, també ha esdevingut una plataforma pels professionals de l'educació artística. On han aconseguit crear un equip potent i estable que ha fet de Cocu el que és ara. Desenvolupen la seva tasca formativa a diversos municipis i intenten, en la mesura que poden, posar el segell de qualitat. Treballen per fer arribar l'art als infants a partir dels 3 anys, de manera experimental i vivencial, mai des de la formació direccional.

 

 

El projecte estrella, que ja té 12 anys de vida, és el matins d'art, uns tallers artístics multidisciplinars que duen a terme en èpoques de vacances. Aquest projecte els ha donat a conèixer a molts llocs i els ha permès experimentar els processos creatius dels infants en les diferents etapes evolutives. Actualment, estan treballant en el desenvolupament d'un mètode de treball propi i en un material didàctic per poder treballar a les escoles. Segur que ho aconseguirant! La Mariona i l'Eva Motas, dissenyadora gràfica i artista són les que desenvolupen tots aquests projectes i la Mònica Aymerich desenvolupa la part més de gestió cultural.

 

 

En aquests dies de confinament han decidit compartir tallers creatius amb els seu seguidors per fer més fàcils les hores a casa amb els nens i nenes. I han creat el #confinart, un canal d’idees creatives per aquests dies. Esperem que us serveixin! Nosaltres ho hem volgut compartir amb tota la colla de menutsGIRONA!!!

 

L’etiqueta és #confinart.