Calaix de mestres

@calaix_de_mestres és el nom del compte d'Instagram, un projecte que sorgeix des de la il·lusió i la necessitat de compartir moments, reflexions, recursos, materials i referents teòrics, amb persones compromeses en l’educació dels més petits. 

La Noelia, mestra d’educació infantil i psicopedagoga per vocació i formació. és la persona que s’amaga darrere el compre.

 


 

Per què Calaix de mestres?

 

"Vaig donar-hi moltes voltes, volia que fos un nom bonic, pràctic i que tingués un cert significat emocional. Finalment, em vaig decidir en recordar el títol d’un dels primers llibres que vaig llegir a la carrera de Magisteri, Calaix de mestre, de Jaume Cela un gran referent en l’educació del nostre país. Estareu d’acord amb mi que un calaix és un lloc on guardem coses, de vegades, coses que fem servir poc, però que són molt útils quan les necessitem, d’altres vegades, hi guardem coses que utilitzem diàriament i moltes altres vegades hi guardem bells records.
Doncs bé, justament és això el que es guarda en el Calaix de Mestres, recursos que ens poden ser útils per al nostre dia a dia, altres més específics que ens poden anar bé en moments més concrets i també instants viscuts amb els més petits."

 


 

 


 

"Com a mestra crec que és fonamental implicar-se en la millora de l’educació, enriquir-se d’altres opinions i tenir una mirada que ens permeti aprendre i valorar allò que fan altres persones. Compartir allò que penso i sento sobre el món educatiu no és fàcil, i menys encara exposar-ho en públic quan tothom opina i interpreta des de la seva visió, però el més important és fer-ho sempre des del respecte, ajudant, aportant i construint per poder continuar aprenent i millorant de manera conjunta i en xarxa. Sovint ens trobem que molta gent opina sobre educació i poques persones parlen des del coneixement. Crec fermament que per dedicar-te a l’educació o formar-ne part, es necessiten habilitats semblants a les d’un mag o una maga: empatia, motivació, dedicació, energia, connexió, humor, coneixença de les persones que tenim davant perquè no descobreixin el truc i aleshores, esdevé la MÀGIA!
Hem de pensar que hi ha molt camí per fer i nosaltres hi hem de ser!

 


 

 

La Noelia s'ha convertit aquests dies de confinament en contacontes perquè els més menuts de la casa els puguin gaudir.