Estiu sense presses

La societat actual, la de la pressa, ens empeny a un ritme frenètic, basat en l'activitat constant i en la reacció permanent a qualsevol estímul. Què passa quan aquest ritme s'atura? Què ens passa davant la pàgina en blanc: el temps lliure, el temps mort, és a dir, les vacances? Més enllà dels viatges i  de les activitats programades, el període de vacances pot també esdevenir un moment clau per redescobrir l'espai familiar. Aquest espai que, víctimes de la "pressa" del dia a dia, tendim a descuidar.
Us proposem aprofitar aquesta època de l'any com un "parèntesis" en el temps rutinari per a cultivar vincles. Un parèntesis d'escolta, d'observació, de diversió i, alhora, de reflexió. Un període per fer de qualsevol activitat, una aventura per viure en família i conèixer-nos i apropar-nos una mica més.
No cal participar en grans experiències, també podem aprendre a recuperar el plaer de les petites coses: un pícnic vora el riu, una vetllada d'històries màgiques sota els estels, passejades de capvespre al costat del mar, etc. En aquest sentit, la natura ens pot oferir espais plens de màgia i llibertat, escenaris infinits, sense patir cap desajust a la nostra butxaca. I segur que si aprenem a gaudir d'aquests moments, tot un horitzó de possibilitats es desplegarà davant nostre. Preguntant a nens i nenes d'entre 5 a 10 anys quins eren els seus moments o records preferits, tots coincidien amb estones compartides amb els seus de vacances:
"Quan el pare em va ajudar a trobar petxines per fer un collaret", deia la Clàudia, "Quan vam jugar a buscar objectes per la casa" deia el Marc, "Quan vaig preparar galetes de xocolata amb l'àvia", deia el Roger...
És en aquests moments, els "petits moments", sense pressa, sense preocupacions, sense estrès... on podem redescobrir-nos i recuperar, una mica, el sentit de tot plegat.

Visca l’estiu sense presses!

Txell Gelabert (Educare Club)