Sí, tu també en tens moltes

“No podem construir sobre les debilitats, només sobre les fortaleses”. Rudolf Dreikurs

De cada moment compartit amb les famílies que assisteixen als meus tallers m’emporto algun aprenentatge, alguna reflexió… L’altre dia, vaig sortir sentint-me enormement afortunada de poder acompanyar a persones que les mou les ganes de fer-ho millor. No obstant això, a vegades aquest afany per donar el millor a les nostres criatures va acompanyat de certa por. La por a fallar, a no estar a l'alçada, a cometre errors que puguin perjudicar el futur dels nostres fills. I aquesta por, encara que natural, ens impedeix fruir de la nostra criança.

Però, què passaria si t’aturessis un moment a reflexionar sobre les teves pròpies fortaleses com a mare o pare? Què passaria si deixessis de banda la por i abracessis la teva capacitat per acompanyar, recolzar i estimar els  teus fills o filles de manera incondicional?

De la mateixa manera que busques fomentar les habilitats dels teus fills, posar consciència i focalitzar-te en les fortaleses que tens com a mare o pare  és fonamental per sentir-te segur i tranquil a l’hora d’educar. Cadascú de nosaltres té habilitats úniques, valors i experiències de vida que poden enriquir la criança dels nostres fills de maneres inimaginables.

Per exemple:

  • Potser tens una enorme empatia que et permet connectar profundament amb les emocions de la teva criatura i ajudar-la a gestionar-les de manera saludable.
  • Potser ets una persona creativa i resolutiva, capaç de trobar solucions innovadores als desafiaments que es presenten en el dia a dia.
  • O pots ser també una persona molt comprensiva capaç d’entendre les situacions que més preocupen al teu fill.
  • O potser la teva habilitat és la de comunicar-te de manera efectiva i oberta amb els teus fills, fomentant així unes relacions basades en el respecte i la confiança mútua.
  • O fins i tot, ets una persona flexible capaç d’adaptar-te a les necessitats canviants.

En tot cas, descobrir quines són les teves pròpies fortaleses et pot ajudar a alliberar-te del pes de la por i permetre’t sentir-te més segur i capaç d'enfrontar el desafiament i la joia que comporta ser mare o pare. Al mateix temps, és una manera meravellosa de potenciar un ambient familiar on tothom se senti segur, valorat i acceptat faci el que faci.

Així que la propera vegada que et trobis davant d’un repte en l’educació dels teus fills o filles, atura’t un moment i recorda que tens un munt de fortaleses i confia en tu. SEMPRE.

 

Sandra Hurtado
@positivamentsandra