Here comes the sun

Coneixeu la cançó “Here comes the sun” dels Beatles? O bé és massa carrossa? I “Sta guay” d’Oques Grasses? Millor? Bé tant li fa quina, trieu una cançó que us agradi i que us doni bon rotllo. I poseu-la a tot volum, cada matí quan us desperteu. Ara també, si us plau, abans de seguir llegint.

No seran dies fàcils ni existeix una recepta màgica però per tal de no sobresaturar-nos i passar millor la llarga temporada que se’ns presenta, tingueu present una màxima:

KEEP IT SIMPLE MY FRIEND (simplifiquem).

Visquem aquesta crisis com una oportunitat. El rellotge ha deixat d’apretar-nos. No cal que correm per arribar a tots i a tot. Ens han demanat parar. Parem. Per salut. Per responsabilitat. Per solidaritat. Només ens cal deixar anar pes. Prioritzarem el què realment és important. El què realment ens omple.

Parem. Respirem. Replantegem. Reconnectem.

Reconnectem amb nosaltres mateixos. Reconnectem amb la nostra parella. I sobretot reconnectem amb els nostres fills. Tinguin l’edat que tinguin. Tenim temps i tenim espai. Som al nostre niu amb els nostres. Sense pressions ni observadors. Només cal que siguem pares i mares dels nostres fills. Fem família, fem equip. Mirem als nostres, són aquí, aprofitem. Fem allò que ens diverteix o simplement estiguem junts.

I sobretot, sobretot, sobretot: parlem. Parlem molt i de tot, senzill i clar, però sense embuts ni floritures. És la millor manera de passar penes i angoixes i evitar-ne de noves. Escoltem. Validem. Empatitzem. Proposem. I tornem a escoltar. I tornem a parlar.

I quan tot això no ens funcioni i l’ambient estigui molt carregat... obriu finestres, desarrambeu els mobles, feu lloc, poseu la música a tot drap i balleu. Balleu com si no hi hagués un demà. Deixeu-vos anar. Desmeleneu-vos. Si, si, ho heu llegit bé. La música és el millor remei per descarregar tensions i emocions, per amansir les feres o per canviar l’estat d’ànim de qualsevol, gran o petit.

Cuida’t. Cuidem-nos. Cuideu-vos. Quedem-nos a casa. Tot anirà bé.

Txell Gelabert (Educare Club)

Pd: Aquest post va especialment dedicat al nostre avi, un valent que ara mateix és a la UCI lluitant per vèncer el coronavirus. I també a tot l’equip del Trueta que lluitem amb ell. Infinitament agraïts.


 

ATENCIÓ FAMÍLIES!!!

Us proposem el repte #menutsgiacasa amb l'etiqueta #staguaistacasa

 

Ens agradarà molt que compartiu el vostre ball amb #staguaistacasa al vostre Instagram, sigui a Stories sigui com a publicació i etiqueteu a @educareclub i @menutsgirona. Nosaltres anirem compartint el vostre "desmelene" amb tota la colla!

 

I per fer-ho més fàcil us compartim la llista de Spotify que anirem completant amb les vostres cançons preferides. A ballar famílies!!!

 

I atenció! Participar té premi. Podeu guanyar aquest bonic llibre, Lluna.