Ready? Steady? Go!!!

El sentiment general és d'incertesa, de por i també de desànim. D'angoixa. Desconcert. El nou curs escolar ja ha començat i un nou ritme en general, es palpa tristor en l'ambient!


Però la paraula clau, ara i aquí, avui i en endavant, és resiliència. Sona estranya. Quasi difícil de pronunciar. I ens sona el significat però no acabem de saber com definir-la exactament. Curiós... Perquè la resiliència és la capacitat intrínseca que té una persona per a resistir i afrontar situacions traumàtiques, és també l'aptitud de reaccionar positivament malgrat les dificultats. Repeteixo capacitat intrínseca a la persona.

Busqueu un moment de pau. Pareu. Res al vostre voltant. Mireu endins. Respireu. Silenci. I ara penseu en tot allò, gran o petit, que heu anat afrontant i tirant endavant. No es tracta de quan heu trigat a fer-ho. Només que heu anat fent camí, tot i els obstacles. A vegades amb ajuda. A vegades sols. A vegades millor i d'altres no tant. Però heu fet camí. I sou aquí.

En realitat, som molts aquí. Si, molts, i som tots davant de la mateixa dificultat. I això suma moltes més resiliències i un objectiu comú. Aquesta vegada podem reaccionar tots junts positivament malgrat la situació. Tots som resilients. Sumar les nostres resistències i ajuntar les nostres capacitats d'afrontar els canvis que ha provocat la pandèmia. Però sobretot, tenim totes les nostres reaccions positives, que tot i les dificultats ens ajudaran també en aquest moment a seguir fent camí.

És lògic estar preocupats, és responsable sentir incertesa, però és la nostra capacitat resilient la que ha d'anar per davant. I quan algú al nostre voltant dubti, o quan nosaltres mateixos tinguem un moment de desconcert, hem de recordar que com deia el poeta "tot està per fer i tot és possible". Totes les nostres resiliències faran possible seguir endavant.

YES WE CAN!

Txell Gelabert (Educare Club)


Quin tema t'agradaria que tractés la Txell en la propera càpsula d'educació? Ens pots deixar la teva proposta en aquesta mateixa entrada. Moltes gràcies!