El MAC ja està obert!

Us volem convidar a visitar de nou els espais arqueològics de la ciutat grega i romana, un passeig per la història gaudint de les vistes sobre el mar i la badia de Roses. El conjunt de mosaics del jaciment, important per la seva diversitat tipològica i decorativa, es podrà contemplar també durant tota la temporada d’estiu.


 

Fins el dia 28 de juny l’entrada serà gratuïta

 

El jaciment i el museu es podran visitar de manera individual, o en grups familiars, dins l’horari habitual per a la temporada d'estiu: de dilluns a diumenge de 10h a 20h

 

No cal reserva prèvia, podeu retirar les entrades a les taquilles del museu fins les 19,30h.

 

Com podem visitar el jaciment:

 

  • La visita es pot fer individualment o en grups de convivència.
  • L'ús de mascareta és obligatori, tant pels adults com pels infants majors de 6 anys, en espais tancats i sempre que no es pugui garantir el distanciament mínim de 2 metres.
  • Cal respectar sempre aquesta distància física de 2 metres, i seguir les indicacions del personal del museu per evitar les concentracions de persones i respectar els aforaments permesos, que estaran restringits a un terç.
  • La botiga del museu és oberta i es recomana el pagament amb targeta.

 

Com hem preparat l’espai:

 

  • Per tal de garantir que l’obertura del jaciment sigui segura i saludable el Departament de Cultura ha treballat durant aquestes darreres setmanes en els plans de desconfinament sectorials dels museus i dels monuments, jaciments i equipaments patrimonials de Catalunya.
  • L'obertura al públic es realitzarà contemplant les mesures de prevenció, seguretat, higiene i desinfecció decretades per les autoritats competents, que es recullen en els corresponents protocols per garantir la seguretat dels visitants, els treballadors i els béns patrimonials. Amb aquesta finalitat, s’han instal·lat els elements de protecció, informació i senyalització necessaris i s’han adequat els diferents espais als requeriments a respectar, especialment el manteniment del distanciament interpersonal.
  • Els espais audiovisuals de l’entrada i del criptopòrtic de la Domus dels Mosaics, així com els espais de consigna i de vending, restaran de moment, tancats al públic visitant.
  • La necessitat de reduir els aforaments a un terç pot comportar limitacions i temps d'espera en el moment d'accedir als espais tancats, com ara l'espai de recepció, el museu o els lavabos, en els dies de major afluència de visitants.

 

Activitats

 

  • En aquests moments no es podran utilitzar audioguies, tauletes o ulleres de realitat virtual.
  • Aviat us podrem oferir visites guiades o altre tipus d’activitats en grup. Consulteu l'agenda 
  • A mesura que anem passant etapes de desconfinament anirem ampliant la informació de les activitats que es podran fer al MAC-Empúries, i que trobareu en aquesta web.

 

Per a qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 972 77 02 08 o al correu macempuries.cultura@gencat.cat