Empoderament

Què els passa als adults? Què els passa sobretot als pares i mares? En quin moment vam començar a dubtar del seu criteri? A dubtar del seu sentit comú? A dubtar dels seus coneixements? De les seves responsabilitats? Per què posen per davant l’amiguisme enlloc de la criança? Han perdut de vista el concepte drets i deures del p(m)are? Què és tota aquesta confusió de rols?!?! Què és tota aquesta omissió educativa???

 

Estimats adults i progenitors, us escric avui per recordar-vos on som i qui som. I que podeu triar el vostre camí. Sense pressió. Sense presses però també sense pausa perquè els vostres fills us esperen.

 

Si aquests fills que vau triar tenir i que ara sembla que es puguin educar sols, o que sigui tasca única de l’escola, o de les multi pantalles, o dels avis... Aquests fills que sembla que en sàpiguen més que vosaltres, o que els hem de posar en bombolles, o que no en tenen mai prou... Aquests fills que us fa por fer enfadar o que us hi fa mandra discutir. Aquests fills que us demanen temps i consciència, energia i paciència, equilibri i pau interior... Aquests fills que vau triar tenir i sobretot educar.

 

Molt conscient de la responsabilitat que suposa tan sols decidir ser mares o pares, voldria animar-vos a creure en vosaltres mateixos i en les vostres decisions educatives. Mireu més enllà de la pressió social. Simplifiqueu les vostres prioritats, si cal, perquè en família i en educació, com en moltes altres coses, menys és més. No feu servir el cansament ni la falta de temps, o les multi responsabilitats, que ens auto adjudiquem, com a excusa per delegar en altres l’educació o l’acompanyament dels vostres fills. No llenceu la tovallola davant els reptes que ens envolten. No defalliu en cultivar una relació que és viva i evolucionarà i us exigirà una constant atenció.

 

Vosaltres sou els campions que es mereixen els vostres fills. Vosaltres sou qui els ajudarà a trobar la seva millor versió. Vosaltres sou els adults amb criteri d’aquesta relació. Vosaltres sou els millors coneixedors d’aquestes personetes en construcció. Vosaltres sou les mares i pares. Vosaltres sou.

 

Keep calm and be you!
Txell Gelabert (Educare Club)