En Patufet

L’empresa gironina Tell Fusta, crea una col·lecció de joguines «En Patufet» amb les il·lustracions de Pilarin Bayés

Tell Fusta és una empresa familiar creada des de la il·lusió, i des de la il·lusió es va contactar amb l’estudi de la Pilarin per tal de poder fer un projecte junts. Des d’inicis d’aquest any 2022 han estat treballant en el projecte i amb En Patufet com a figura centralTell Fusta ha dissenyat aquesta nova col·lecció amb Pilarin Bayés.


«Han sigut mesos de feina intensa, divertida, gestant idees… S’ha fet amb tot l’amor que tenim a la fusta, l’estima cap En Patufet i l’admiració a la Pilarin»


Totes les peces estan dissenyades i realitzades al taller de Tell Fusta de Vulpellac, on en Carles i la Jordina treballen en el seu projecte amb els dibuixos realitzat per Pilarin Bayés al seu estudi situat a Vic.

Tell Fusta neix l’any 2014  a Torroella de Montgrí, amb molta il·lusió per oferir un material de joc de qualitat unint dues grans passions: la fusteria i jugar. Tell Fusta creix i evoluciona i després de 7 anys, arriben aquí…a treballar mà a mà amb la Pilarin.


«Per nosaltres ha sigut un repte, perquè en Patufet forma part de l’imaginari català des de fa generacions i la Pilarin també»


El conte d’En Patufet

L’Origen del Patufet no és gaire clar. La història ja s’explicava al segle XVI. Alguns diuen que prové d’un conte de fades alemany; però, en canvi, la versió anglesa situa la història en el fantàstic món llegendari del Rei Artúr.

En català hi trobem múltiples versions, encara que amb diferents títols: Caganiu, En Polzet, En Patufet, En Napbuf, Cigronet, En Pere Patufet (Maspons i Labrós), En trompetet (A.M. Alcover), etc.

És un conte de superació, on la voluntat del menut venç tots els obstacles i res no l’atura. El perill no l’espanta i una vegada dins la panxa del bou no es queixa, només ajuda els pares perquè el trobin, cridant: Soc a la panxa del bou, que no hi neva ni hi plou!

Com diu la mateixa Pilarin «Petit però trempat, murri i intel·ligent, en Patufet és un dels personatges que més m’agrada dibuixar i ara li donarem més vida i protagonisme que mai. No cal que anem a buscar herois de capa i poders estranys. En Patufet pot amb tot»


Els trencaclosques han de formar part de la vida d’una llar que tingui infants. En aquesta peça, En Patufet va acompanyat de la Col i el Cistellet.
Aquest trencaclosques, a més pot ser un element de decoració per a qualsevol llar. El trencaclosques està realitzat amb fusta de faig i acabat amb cera natural i certificada per infància per a protegir la il·lustració de la Pilarin.


Mòbil infantil ideal per acompanyar el creixement del nadó i l’infant, com a
element de decoració de qualsevol racó de la casa, en especial per una habitació infantil. En el mòbil trobareu elements bàsics del conte d’En Patufet: En Patufet com a eix central, rodejat del bou, el cistell, el dineret i la col. Realitzat amb fusta de faig i fusta de pi natural al taller de Vulpellac.


Una de les imatges icòniques, quan pensem amb el conte d’En Patufet, és la moneda gegant acompanyada pel protagonista de la història. Aquesta guardiola, feta amb fusta de faig i acabada amb cera natural i certificada per infància per a protegir la il·lustració de la Pilarin.


I atenció! A menutsGIRONA sortegem 1 guardiola d’En Patufet.

Sortegem 1 guardiola entre tots els subscriptors de la Guia Familiar menutsGIRONA. Vols saber com aconseguir-la? Si ets subscriptor, tan sols has de contestar a la pregunta deixant un comentari en aquest mateix post.

Tenen guardiola els menuts de casa? Amb quina forma?

* Tens temps de participar en el sorteig fins al dijous 29 de desembre de 2022 a les 12 de la nit.

Ep! Estigueu atents a l’Instagram de menutsGIRONA, perquè sortejarem una altra peça de la col·lecció ????