Entrevista a "Els Atrapasomnis"

Us convidem a conèixer "Els Atrapasomnis" una mica més amb l'entrevista que ens heu ajudat a preparar amb les vostres preguntes.

Ja coneixeu Els Atrapasomnis, oi? Són uns somiadors i somiadores... i creuen en un món on la creació i la improvisació és la base de molts dels aprenentatges de la vida. Són mestres, són famílies, són amics i amigues, i volen regalar somriures i cançons, perquè la felicitat és el motor dels somnis!

 

Atrapasomnis! Els menuts i menudes de la colla ens han fet un seguit de preguntes que ens agradaria que les contestéssiu. Aquí van…

  • De qui va ser la idea de formar el grup? I com és que vau escollir el nom d'Atrapasomnis?

La idea inicial va ser d'en Pau i en Jordi durant una festa a una casa de colònies amb un agrupament escolta. Allà vàrem tocar cançons populars de sempre i va ser tot un èxit. Després vam decidir fer alguna cançó i algun concert... i de sobte 10 anys, 4 discs i més de 1.000 concerts.
El nom el vam escollir perquè volíem un que tingués relació amb els somnis, ja que tots ens encanta somiar i fer els nostres projectes. Com que somnis, no quedava bé, vam decidir Els Atrapasomnis.

  • Heu fet realitat/complert/atrapat el vostre somni?

Sí molts, treure 4 discs i fer més de 1.000 concerts durant 10 anys.
I ja finalment, fer el concert de presentació de 10 anys davant de tots els nens i nenes que han crescut amb nosaltres.

  • Quins grups teniu com a referents de música infantil? Quina cançó us agradava de petits?

Referents de grups infantils, no en tenim, però sí que tenim molt bona relació amb molts d'ells. Però si que ens agrada molt recordar el llegat dels grans Cesco Boix i Oriol Canals, on amb una guitarra i un banc al carrer en feien prou tenir a tota la mainada encantada, no calien grans escenaris ni grans equips de so, només la seva màgia.

  • Quina va ser la primera cançó que vau compondre? Encara la canteu?

La primera cançó va ser La Serp Siseta, i sí encara ens acompanya sempre.
Volíem crear un personatge emblemàtic que ens havien demanat vam pensar en una serp, divertida, simpàtica, juganera i de molts colors.

  • En què us inspireu per fer les vostres cançons? Com les feu?

Ens inspirem amb tot el que ens envolta i amb les inquietuds dels nostres fills. Ens agrada fer cançons amb missatge, que no sigui només una cançó, sinó que respongui a moltes preguntes. Les fem amb una melodia moltes vegades gravada amb el mòbil i després la guitarra i ja per últim la lletra. La lletra sempre la tenim a part i la posem dins la melodia que més encaixa amb el que volem explicar.

  • Com va sortir la idea del planeta violeta?

La idea del planeta va sorgir a través d'un projecte educatiu que estem fent per escoles de tota la Selva. Volíem crear un món a on poder fer reflexions sobre el que passa al planeta terra. Amb el nostre globus vàrem descobrir aquest lloc màgic i meravellós i hi vam aprendre com poder viure millor. El Planeta Violeta pretén fer una reflexió sobre els ODS ( objectius de desenvolupament sostenible ) des d'una perspectiva festiva i motivadora.

  • Ja sabem que esteu preparant cançons noves, però... per a quan un nou disc?

Estem perfilant els últims detalls, ja tenim les cançons i estem rodant videoclips. La nostra il·lustradora està acabant el nou llibre disc. A partir del mes de juny ja ho podrem dir: Benvinguts i benvingudes a El Planeta violeta.

Els menuts, també ens han fet unes preguntes molt interessants i molt concretes. A veure si ens les podeu contestar...

  • Qui és el/la més bandarra del grup?

Tots i totes ho som bastant, però l'Anna és molt trapella.

  • Algun dia ens podríem enlairar i volar amb el vostre globus?? (fins a la lluna a veure el Savi Maginet i la Lluna)

Segur que sí, us convidem a venir un concert i buscar la data per marxar.

  • A la Malva: sempre et disfresses, de què et disfresses per carnaval?

Sí, m'encanta anar de Marieta discoteca! I per carnaval m'agrada disfressar-me amb la disfressa més rara possible.

  • Quan fareu una disfressa de la marieta discoteca?? La volem ja!!!

De moment tenim gairebé a punt les antenes oficials de la Marieta discoteca a la nostra botiga i paradeta. La disfressa també ho tenim pensat aviat, tot i que en Rock el Caragol no hi està gaire d'acord perquè també vol la seva.

  • Hola, com esteu?? Jo vull saber quines coses de la vida ens explicarà el Lloro Tomàs??

Molt bé!!! Moltes gràcies! El lloro Tomàs arriba aquest any amb un canvi d'imatge impressionat, de fet actualment està de viatge amb els millors i les millors estilistes del món mundial. També ens explicarà tot el que ha vist i escoltat mentre va volant per tots els terrats, es veu que s'ha assabentat de cada cosa... la primera, és que ha conegut un nou amic, en Bob el Pop.