ALETES DE POLLASTRE AL ESTIL KENTUCKY

ALETES DE POLLASTRE AL ESTIL KENTUCKY

Per fi! Ha arribat l’estiu i amb ell les vacances! Ara sí que ja no tenim excusa… temps per jugar, nedar, córrer, fer manualitats… i com no, CUINAR! Va vinga, que la calor no ens tiri enrere!

Avui us porto una recepta deliciosa! Us en llepareu els dits! Pollastre a l’estil Kentucky, cruixent, aromàtic i deliciós! Perquè tingui aquest sabor ens caldrà marinar el pollastre. Sabeu què vol dir marinar? No és pas portar el pollastre a fer de mariner eh? Es tracta de deixar-lo un temps amb espècies, olis, vinagres o salses perquè s’aromatitzi i n’agafin el gust. Ja veureu que és molt fàcil i el resultat espectacular! Ah, i només necessitareu l’ajuda dels pares a l’hora de fregir el pollastre, la resta ho podeu fer solets!

 

Ingredients:

  • 1 quilo d’aletes de pollastre (partides i sense la punta)
  • 300 g de farina per arrebossar
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • 1 cullereta de pebre vermell picant, all en pols, i ceba en pols
  • 1/2 cullereta d’estragó, farigola, anet, una mica de sal i de curri
  • 150 ml d’aigua
  • Oli d’oliva
 

Elaboració:

Primer fem la marinada, en un bol hi posem totes les espècies i la farina, i les barregem ben barrejades (veureu que queda com una sorra).

Reservem la meitat de la barreja i l’altre meitat la posem en un bol gros en el que afegirem l’aigua fins que es formi una massa líquida en la qual submergirem les aletes de pollastre. El tapem amb film transparent i el deixem descansar almenys 3 hores.

Un cop ja tenim les aletes de pollastre marinades, les escorrem, enfarinem amb la meitat de farina que abans hem guardat i les fregim en abundant oli d’oliva.

El resultat un pollastre súper cruixent i gustós! Aniria molt bé acompanyar el pollastre amb una bona amanida i ja fareu un àpat rodó.

Menuts, molt bones i merescudes vacances!!! I no oblideu que cuinant aprenem i ens ho passem la mar de bé. No tingueu por de demanar als pares si els podeu ajudar a la cuina, segur que estaran encantats de que els hi doneu un cop de mà!

Font: Recepta adaptada del llibre La Cuina del Sam

Nuni (cuinetes.bloks.cat)