Croissanets de xocolata
CROISSANETS DE XOCOLATA
Per fi ha arribat el fred! I ve molt de gust menjar cosetes dolces i calentones! I posats a triar… a qui no li ha agraden els croissants de xocolata? I si a sobre us dic que els podeu fer vosaltres mateixos?? Que sí, que us ho dic de debò! Podeu fer uns deliciosos croissanets de xoco si seguiu les indicacions! Som-hi que us explico com fer-ho!
INGREDIENTS:
- Massa fresca de pasta de full rodona (les podeu trobar a la secció de refrigerats dels súpers)
- Un pot de crema de xocolata (Nocilla, Nutela, …)
- 1 ou batut (per pintar els croissants abans de enfornar)
- Aigua mineral i sucre (a parts iguals per fer un almívar per pintar els croissants un cop els hem tret del forn)
- Per decorar els croissanets opcionalment podeu empolsinar-los amb confeti de sucre, o palets de xocolata…
ELABORACIÓ:
- Posem a preescalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix amb ventilador (si en té).
- Despleguem amb compte la massa de pasta de full (no cal retirar el paper sulforitzat que l’embolcalla, ens servirà per enfornar.
- A partir d’ara aneu seguint amb atenció cada pas de la fotografia i aneu porcionant la massa com veureu a la imatge.
- Primer a quarts.
- De cada quart en farem 3 porcions (per a croissants minis) o en 2 porcions (per a croissants petits).
- A cada porció en farem un petit tall central a la part inferior (mireu la imatge).
- Posarem una culleradeta de crema de cacau just sobre del tallet de cada porció.
- Els embolicarem amb compte de la part més ample de la porció a la més estreta.
- Posem els croissants en una safata de forn amb el paper sulforitzat (paper de forn) i els pintem amb ou batut (que els hi donarà un cop cuits un color torradet i brillant).
- Els enfornem a 200ºC amb l’escalfor de dalt i a baix durant uns 12 minuts (amb ventilador) o 14 (sense ventilador). Vigileu-los! Ja sabeu que cada forn és un món!
- Mentre tenim els croissants al forn fem l’almívar amb 100g de sucre i 100 g d’aigua que posarem en un cassó al foc fins que bulli uns 5 minuts. Retirem del foc i reservem.
- Un cop cuits els croissants els pintem amb l’almívar i els decorem amb confeti de sucre de colors o palets de xocolata.
- Un cop freds o tebis… A berenaaaaar!!!
Poc us esperàveu que un dia faríeu croissanets eh?? Sou uns cuinetes!! Bon profit i el mes que ve… més! Nuni (cuinetes.bloks.cat)