Croissanets de xocolata

CROISSANETS DE XOCOLATA

Per fi ha arribat el fred! I ve molt de gust menjar cosetes dolces i calentones! I posats a triar… a qui no li ha agraden els croissants de xocolata? I si a sobre us dic que els podeu fer vosaltres mateixos?? Que sí, que us ho dic de debò! Podeu fer uns deliciosos croissanets de xoco si seguiu les indicacions! Som-hi que us explico com fer-ho!

INGREDIENTS:

  • Massa fresca de pasta de full rodona (les podeu trobar a la secció de refrigerats dels súpers)
  • Un pot de crema de xocolata (Nocilla, Nutela, …)
  • 1 ou batut (per pintar els croissants abans de enfornar)
  • Aigua mineral i sucre (a parts iguals per fer un almívar per pintar els croissants un cop els hem tret del forn)
  • Per decorar els croissanets opcionalment podeu empolsinar-los amb confeti de sucre, o palets de xocolata…

ELABORACIÓ:

  1. Posem a preescalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix amb ventilador (si en té).
  2. Despleguem amb compte la massa de pasta de full (no cal retirar el paper sulforitzat que l’embolcalla, ens servirà per enfornar.
  3. A partir d’ara aneu seguint amb atenció cada pas de la fotografia i aneu porcionant la massa com veureu a la imatge.
  4. Primer a quarts.
  5. De cada quart en farem 3 porcions (per a croissants minis) o en 2 porcions (per a croissants petits).
  6. A cada porció en farem un petit tall central a la part inferior (mireu la imatge).
  7. Posarem una culleradeta de crema de cacau just sobre del tallet de cada porció.
  8. Els embolicarem amb compte de la part més ample de la porció a la més estreta.
  9. Posem els croissants en una safata de forn amb el paper sulforitzat (paper de forn) i els pintem amb ou batut (que els hi donarà un cop cuits un color torradet i brillant).
  10. Els enfornem a 200ºC amb l’escalfor de dalt i a baix durant uns 12 minuts (amb ventilador) o 14 (sense ventilador). Vigileu-los! Ja sabeu que cada forn és un món!
  11. Mentre tenim els croissants al forn fem l’almívar amb 100g de sucre i 100 g d’aigua que posarem en un cassó al foc fins que bulli uns 5 minuts. Retirem del foc i reservem.
  12. Un cop cuits els croissants els pintem amb l’almívar i els decorem amb confeti de sucre de colors o palets de xocolata.
  13. Un cop freds o tebis… A berenaaaaar!!!

Poc us esperàveu que un dia faríeu croissanets eh?? Sou uns cuinetes!! Bon profit i el mes que ve… més! Nuni (cuinetes.bloks.cat