Estrelles de full ensucrades

ESTRELLES DE FULL ENSUCRADES

Menuts! És el moment de demostrar als Reis que sou molt bons nens! Les festes de Nadal estan al caure i de ben segur que ja heu començat a fer la carta als Reis! Recordeu que han d’arribar a totes les cases o sigui que no els feu anar massa carregats eh?? ;) Per ells la nit de Reis és emocionant però d’una feinada de por, per tant estaran molt contents si els hi prepareu alguna coseta per picar! Avui us porto una proposta que la podem fer tant dolça com salada! Nosaltres hem preparat estrelles de full ensucrades, però també us explicaré com fer-les salades per si els reis volen anar variant de casa en casa! Cap a la pica a rentar mans que ens hi posem en 3, 2, 1… JA!

INGREDIENTS:

  • Una massa de pasta de full refrigerada.
  • 1 ou.
  • Sucre llustre per empolsinar les estrelles (en el cas de les estrelles dolces).
  • Formatge ratllat emmental, parmesà o gruyere (en el cas de les salades).
  • Estris: Tallador de galetes en forma d’estrella, colador petit de malla, pinzell de silicona, paper sulfuritzat pel forn i una safata pel forn.

ELABORACIÓ:

  1. Posem a escalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix amb ventilador (si en teniu).
  2. Estirem amb compte la massa de pasta de full refrigerada que ve plegada.
  3. Amb el tallador en forma d’estrella anem fent estrelles i les posem sobre el paper sulfuritzat en una safata del forn.
  4. Quan ja les tinguem totes col·locades a la safata les pintem amb ou batut (bateu l’ou com si féssiu una truiteta i amb un pinzell de silicona us anirà molt bé per pintar-les!). El fet de pintarles farà que quedin ben rossetes i lluents!
  5. En el cas de les dolces no cal fer res més fins que les tinguem cuites.
  6. En el cas de les salades després de pintar-les amb ou batut afegim una mica de formatge ratllat (el que hàgim escollit) damunt de cada estrella.
  7. Enfornem les estrelles en el forn ja calent i les tindrem aproximadament entre 12 i 15 minuts fins que estiguin cuites i rossetes. Vigileu-les perquè cada forn és un món!
  8. Les deixem refredar.
  9. Les salades ja estaran a punt per menjar-les!
  10. En el cas de les dolces agafeu el sucre llustre i poseu-lo dins d’un colador petit de malla fina i donant-li copets empolsineu les estrelles pel damunt fins que quedin ben blanques!
I ja ho tenim! Vaaaa proveu-ne unes quantes però guardeu-ne pels Reis eh!!! Ja veureu que contents es posen de trobar-se aquest regal! Ah! I vigileu amb els camells… tinc entès que també els hi agraden molt! Bones festes Menuts! Gaudiu d’aquesta època tan bonica i feu bondat de la bona! Nuni (cuinetes.bloks.cat)