FARCELLETS DE PASTA DE FULL

Avui us porto una recepta molt fàcil i divertida per fer amb els més petits de la casa. La poden fer ells sols i fer volar la imaginació amb les formes que els hi volen donar i amb els farcits, que tant poden ser dolços com salats, també són ideals per introduir aquelles verdures que no els agraden tant o que costen més de que se les mengin.


INGREDIENTS:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 ou per pintar la pasta de full

Idees per al farcit:

Salades:

  • De verdures, les que us agradin o estiguin de temporada (jo he fet un sofregit de ceba, pastanaga, carbassó i xampinyons)
  • Pizza (mozzarella, bacó i orenga, pernil dolç, tonyina, xampinyons, palets de cranc...)
  • Formatges (la barreja de formatges que més us agradi)
  • Bolets, podeu fer una barreja de bolets de temporada o una barreja de shitakes, gírgoles, portobello...

Dolces:

  • Xocolata i plàtan
  • Poma i canyella
  • Melmelada del gust que més us agradi
  • Fruits secs o fruita fresca

SOM-HI!

  • Estireu i talleu la pasta de full de la forma que més us agradi, no la talleu molt petita, us hi ha de cabre el farcit i l’heu de poder tancar.
  • Poseu una cullerada de farcit i tanqueu (podeu doblar la massa o posar un altre tros de la mateixa forma a sobre).
  • Pressioneu les vores amb els dit o una forquilla.
  • Pinteu la massa amb un ou batut i poseu els farcellets al forn segons indiqui el paquet.

A fer volar la imaginació i bon profit!

Anna Casals Xef