Gelats de plàtan i cireres

Gelats de plàtan i cireres

Sempre he pensat que els estius són menys estiu si no mengem gelats, però cada dia no es poden menjar gelats industrials, carregats de sucres i colorants.


De petita, tant la meva mare com la meva àvia, ens feien gelats amb sucs de fruites, de llimona, taronja, maduixes... Simplement posàvem el suc en una glaçonera, hi posàvem un escuradents i cap al congelador! Al cap d’un parell d’hores teníem uns mini gelats boníssims i naturals que en podíem gaudir cada dia.

A les meves filles també els encanten els gelats i amb sucs de fruits és una bona manera de fer gelats sans i boníssims, si voleu hi podeu afegir trossets de diferents fruites dins el suc com el kiwi, plàtan, poma, cireres, meló, préssec... I es convertiran en unes postres sanes i delicioses. La recepta d’avui són uns gelats molt fàcils de fer amb només quatre ingredients.

INGREDIENTS (per a 4 poleres):

  • 1 Plàtan madur
  • 12-16 cireres
  • 150g de xocolata negra (fondant)
  • 1 grapat d’ametlles torrades

SOM-HI!

  1. Triturem el plàtan.
  2. Traiem els pinyols de les cireres (amb un bolígraf BIC sense la tinta es treuen molt fàcilment) i les tallem per la meitat o a quarts.
  3. A les poleres (o el motlle que utilitzeu) aneu intercal·lant el plàtan triturat i els trossets de cireres.
  4. Ho poseu al congelador un mínim de 3 hores.
  5. Fonem la xocolata al bany Maria o al microones funció descongelar en intervals de 2 minuts, quan la tinguem ben fosa la posem en un got estret (amb l’amplada suficient perquè ens hi càpiga el gelat dins) i alt i la deixem temperar una mica.
  6. Triturem lleugerament amb la mà de morter unes quantes ametlles torrades sense la pela.
  7. Traiem els gelats del congelador i els desemmotllem i els suquem a la xocolata, deixem que s’escorri l’excés de xocolata i immediatament hi posem uns trossets d’ametlla abans la xocolata no s’endureixi.
  8. Els podem guardar al congelador dins una bossa de congelar zip.

Anna Casals Xef