L’ARRÒS XINÈS DEL SAM

Com que tenim Sant Jordi a tocar, una de les diades més boniques que tenim a Catalunya, avui us recomanaré un llibre que us ajudarà a ser uns grans cuinetes! No us penseu que és un llibre de cuina qualsevol! És un llibre de cuina de veritat, dedicat als petits GRANS xefs que somnien amb l’arròs amb llet, el pollastre estil Kentucky, els pastís de xocolata… mmmmmnn ja se’m fa la boca aigua!

El protagonista del llibre és en Sam, un nen com vosaltres, que li encanta cuinar. Amb l’ajuda de la seva família us explicarà un munt de receptes i secrets de cuina. Com coure l’arròs, 8 maneres de cuinar ous, llom a la sal, pizza, llobarro al forn, cheessecake, creps, flams, crema catalana… tot això i més us ho ensenyarà a cuinar en Sam.

Com que nosaltres ja tenim el llibre, no ens n’hem pogut estar i ja hem fet alguna recepta! Avui us explicaré l’arròs 3 delícies que prepara en Sam. Absolutament deliciós!

Posseu-vos el davantal, renteu-vos les mans i cap a la cuina falta gent!

STJordi15

EL FABULÓS MÓN DE L’ARRÒS BLANC

L’arròs blanc us pot semblar un plat una mica avorrit, però si hi posem imaginació, no té límits. Amb l’arròs podem fer un munt de receptes.

INGREDIENTS

  • Arròs
  • Aigua
  • Sal

ELABORACIÓ

  1. Posem aigua a bullir.
  2. Hi tirem l’arròs quan l’aigua bulli i l’hi deixem coure entre 15 i 20 minuts.
  3. El tastem vigilant de no cremar-nos, per saber si està al punt.
  4. L’esvaldim i escorrem. Reservem.

ARRÒS TRES DELÍCIES

  • Gambes pelades
  • 2 Ous (per fer una truita)
  • Pernil dolç
  • Pèsols
  • Blat de moro (opcional)
  • Pebrot (opcional)

ELABORACIÓ

  1. Pelem unes gambes petites i les fregim una mica.
  2. Fem una truita amb els ous. Quan sigui freda la tallem a trossets.
  3. Tallem el pernil dolç a tires petites, hi afegim uns quants pèsols, una mica de blat de moro i una mica de pebrot tallat a trossets. Ho saltagem tot en una paella i afegim l’arròs, i les gambes.
  4. Barregem bé i servim! També podem amanir-ho amb una mica de salsa de soja.

I un cop acabat l’arròs, qui s’anima a menjar-se’l amb bastonets xinesos? És difícil però segur que ho aconseguireu! Bon Sant Jordi GastroMenuts i fins al mes que ve!

Nuni (cuinetes.bloks.cat