MINI MAGDALENES DE SANT JORDI

Ja esteu a punt per la Diada de Sant Jordi? És un dels dies que més m’agraden de l’any! Dels meus preferits! M’encanta passejar enmig de parades de llibres i roses! Veure com des del més petit al més gran participa d’aquesta tradició tan nostrada. I sobretot, la cara de felicitat de les persones que passegen cofoies amb les seves roses o llibres! I per un dia tan especial he pensat que podíem fer unes “roses” comestibles que també podeu regalar. Amb la recepta infal·lible del Xavier Barriga farem mini magdalenes de Sant Jordi!   INGREDIENTS:

  • 125 g d’ou (aproximadament 2 ous mida L)
  • 175 g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 ml d’oli d’oliva suau
  • 210 g de farina fluixa
  • 7 g d’impulsor o llevat químic
  • canyella en pols
  • ratlladura de llimona
  • un pessic de sal
  • Melmelada de maduixa (per farcir-les)

ELABORACIÓ:

  1. Amb l’accessori batedor del robot pastador, bateu a marxa mitjana els ous i el sucre fins a obtenir una mescla esponjada. Recordeu que tot ha de ser ben net i sec, i que els ous han d’estar a temperatura ambient. També podeu fer-ho a mà amb un batedor, us posareu ben forts!
  2. Incorporem la llet a la barreja d’ous i sucre batent en marxa lenta per evitar que la batuda baixi massa
  3. A continuació afegim l’oli batent també a poc a poc.
  4. A part barregem la farina amb l’impulsor i la passem pel sedàs. Posem la sal, la canyella i la ratlladura de llimona i barregem.
  5. Incorporem aquesta barreja d’ingredients sòlids a la batuda dels ous, sempre en marxa lenta, i remenem el temps just perquè la pasta quedi homogènia.
  6. Tapem el bol amb la massa amb un drap de cuina i la deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora.
  7. Després del repòs i un moment abans d’enfornar les peces, remenem enèrgicament la pasta amb una batedora de manual.
  8. Escalfem el forn a 250 ºC.
  9. Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i l’anem repartint per les càpsules de magdalenes. També ho podem fer amb una cullera.
  10. Omplim les càpsules només fins a tres quarts de la seva capacitat.
  11. Coem les magdalenes a 210 ºC entre 14 i 16 minuts aproximadament.
  12. Un cop fredes les podem farcir. Per fer-ho jo vaig utilitzar el decopen de Lékué que em va anar de perles! Vaig remenar primer la melmelada de maduixa i la vaig posar dins el decopen amb el broc gros. Aleshores, amb compte, clavant el broc al centre de la magdalenes les vaig anar farcint i coronant amb la melmelada de maduixa. També ho podeu fer amb una xeringa gran o fins i tot amb una cullereta petita.

El resultat és sorprenent! Als nens i als no tan nens us encantarà! I al ser mini magdalenes permet menjar-les d’un mos notant així tot el gust de la melmelada de maduixa. Bona Diada Menuts! Nuni (cuinetes.bloks.cat)