Nuggets cruixents de llaminera i bocabits

No és el primer dia que preparem una recepta ben cruixent! Us en recordeu de les crispetes de bacallà que vem preparar la passada Quaresma? I què me’n dieu de les aletes de pollastre al estil Kentucky que bones que eren! Doncs avui continuant en aquesta línia cruixent, farem uns nuggets molt diferents dels que heu menjat fins ara. Els arrebossarem amb bocabits! Tal i com ho sentiu! La recepta me la inspirat el nou format del programa Cuines de TV3. El Marc Ribas, el cuiner, va preparar uns nuggets de papada chunchy que em van agradar molt i em va donar la idea de preparar-la per vosaltres però en aquest cas utilitzant llaminera, la part més tendre i magre del porc. Ja que els hem de fregir vaig preferir buscar una carn més light però que ens quedi ben tendre per dins (i cruixent per fora). Si els papes són uns cuinetes digueu-los-hi que mirin el nou programa, segur que els hi agrada! Anem a la recepta! INGREDIENTS:
  • 200 g de llaminera (filet de porc)
  • 125 g de cotnes de blat (bocabits)
  • 125 g de farina
  • 2 ous
  • sal i pebre
  • pebre vermell fumat dolç
  • Abundant oli d’oliva suau (per fregir)
ELABORACIÓ:
  1. Agafem la llaminera i la tallem a daus mitjans i els salpebrem.
  2. Preparem els ingredients per arrebossar. Posem farina en un plat i batem dos ous en un altre plat.
  3. Esmicolem les cotnes de blat fins que ens quedin com pols.
  4. Barregem la farina amb el pebre vermell.
  5. Arrebossem la llaminera amb la barreja de farina i pebre vermell, ou i, finalment, amb farineta de bocabits.
  6. Escalfem l’oli en una cassola i, quan estigui ben calent, els fregim.
  7. Per acompanyar els nuggets podem fem una maionesa, o utilitzar les salses que més us agradin (ketchup, salsa barbacoa...).
Un consell, com que és un plat contundent acompanyeu-ho d’una bona amanida variada. I res, a gaudir dels nuggets súper cruixents. Fins a la propera Menuts! Nuni (cuinetes.bloks.cat)