OUS FERRATS DOLCÍSSIMS!!

OUS FERRATS DOLCÍSSIMS!

Última setmana d’escola! Moment esperadíssim especialment pels nens! I moment de planificar la logística familiar i de la canalla durant les vacances d’estiu. Hi ha qui començarà casals, campus esportius, colònies, campaments, … i fins i tot en sé d’una que s’anima amb un curs intensiu d’anglès (la meva filla gran)! Però al marge de les activitats estiuenques els menuts passaran moltes hores a casa i és important que tinguin coses a fer col·laborant a casa d’una manera amena. Una de les maneres és deixar-los entrar a la cuina i que ells mateixos (amb la nostra ajuda si cal), es puguin empescar àpats senzills com berenars o esmorzars. El que us portem avui és una bona opció! A més a més avui preparem una enganyifa! Un artifici culinari! Vaja que “donarem gat per llebre”! Farem uns ous ferrats dolcíssims!! Ja veureu…

INGREDIENTS

  • 4 meitats de préssec en almívar
  • 1 préssec fresc o mango
  • 1/4 de litre de nata muntada
  • 1 iogurt natural!
  • 1 cullerada de sucre

ELABORACIÓ

Un cop tenim els menuts amb les mans ben netes comencem mans a l’obra!

  1. Posem el iogurt i el sucre en un bol i ho remenem molt bé per tal que no quedin grumolls.
  2. Afegim la nata muntada i ho barregem amb una forquilla, amb cura de no tallar ni fer abaixar la nata.
  3. Repartim la mescla entre els plats i l’escampem suaument amb el dors de la cullera per fer-ne un cercle que imiti la clara d’un ou ferrat.
  4. Escorrem bé els préssecs en almívar fins que no hi quedi gens de líquid. Posem una meitat de préssec al mig de cada plat, damunt la nata, com si fos el rovell.
  5. Els guardem a la nevera fins a l’hora de servir-los. Fem talls allargats de préssec o mango i els podem afegir al plat com si fossin patates rosses.

Un consell: si ho servim en plats de colors el contrast amb la clara de l’ou es veurà més i quedarà més alegre!

Després de menjar aquest plat deliciós tindreu prou energia per continuar el dia amb força!! !

Fins a la propera GASTROmenuts!

Font: A cuinar, petits xefs! Receptes sense foc per aprendre i divertir-se - Cristina Macía

Nuni (cuinetes.bloks.cat