PAPALLONES DE PASTA DE FULL

PAPALLONES DE PASTA DE FULL

Sabeu què? Avui estic molt contenta! M’encanta explicar-vos receptes perquè les pugueu preparar a casa. Però d’aquí a molts pocs dies les podrem preparar plegats!!! I em fa molta il·lusió que després d’un any amb vosaltres ens puguem veure les cares i cuinar plegats!

Serà aquest dissabte dia 24 a les 5 de la tarda al Centre Cívic del Barri Vell a Girona, en el marc de Girona10, i us heu d’apuntar enviant un mail a l’adreça tallers@menutsgirona.cat i fer-hi constar un nom, un telèfon de contacte, el número de menuts que faran el taller i l’edat dels menuts que participareu. Trobareu més informació en aquest enllaç: menutsGIRONA

Pels que no us sigui possible venir vull compartir amb vosaltres una de les receptes que prepararem! Unes Papallones de pasta de full!

INGREDIENTS (Per a 12 papallones):

  • Una massa de pasta de full refrigerada quadrada.
  • Sucre
  • Per decorar xocolata per fondre (opcional)

ELABORACIÓ:

  1. Escampem força sucre damunt d’una taula o marbre de la cuina.
  2. Damunt col·loquem la massa de pasta de full oberta i hi escampem per sobre sucre també.
  3. Pressionem amb compte amb les manetes per tal de que el sucre quedi ben enganxat a la massa.
  4. Anem a plegar les papallones:
  5. Fem tres plecs des d’un dels costats llargs del rectangle de pasta de full ensucrada cap al centre. Després tres més d’iguals des de l’altre costat llarg fins al centre.
  6. Muntem una part damunt de l’altra i reservem per anar bé durant una hora el rotlle de pasta a la nevera.
  7. Amb un ganivet esmolat i llis, tallem el rotlle en porcions de d’1 centímetre de gruix. Fem un segon tall central deixant sense tallar una quarta part de la peça.
  8. Obrim la peça per posar-la a la safata del forn (damunt un full de paper sulforitzat). Pensem en deixar espai entre peça i peça. perquè dins del forn creixeran!

Un cop fredes, les podem banyar amb xocolata negre o amb llet. La combinació de xocolata amb pasta de full és deliciosa! Ja estem a punt per fer un berenar fantàstic!

Bon profit i espero poder-vos conèixer dissabte menuts!

Recepta adaptada del llibre “Brioxeria feta a casa i amb el gust de sempre” d’en Xavier Barriga.

Nuni (cuinetes.bloks.cat)