Què puc fer per sopar?

A menutsgirona hem estrenat nova temporada, i també volem estrenar nova col·laboradora... A partir d’avui compartirem amb tota la colla de menuts els consells de la biòloga especialista en nutrició infantil Gemma Ros. rsz_gemma_1La Gemma, que és l’autora del llibre Ensenya’m a menjar bé, ens ajudarà amb les seves recomanacions a què els menuts tinguin uns bons hàbits alimentaris que els aportin salut i benestar. Per fer-ho, se centrarà en tot el que envolta l'alimentació, des d'establir pautes saludables i organitzar els àpats o la compra, fins a aprendre a escoltar les seves emocions, augmentar-los l'autoestima o ajudar-los a relaxar-se. A més, farà que el procés sigui divertit i que els menuts deixin de veure el menjar com a un enemic. Podeu seguir els consells de la Gemma a la seva pàgina i a l’ARA Criatures... i a partir d’ara, a menutsgirona!


 

Què puc fer per sopar?

Aquesta és una pregunta que em fan molt sovint els pares i mares que venen a la consulta. Ara que s’han acabat les vacances i tornarem a posar en marxa les nostres rutines, val la pena que dediquem un moment a pensar com organitzarem els sopars. Pensa que deixar la programació dels sopars per última hora farà que, molt probablement, acabis preparant qualsevol cosa que trobis per la nevera i potser no serà el més saludable i ni el més equilibrat. Per això, val la pena que agafis paper i bolígraf i comencis a organitzar els vostres menús de sopar. Els sopars dels nens i de tota la família han d’estar formats principalment:

  • Verdura (o amanida, crema de verdura, sopa, puré...).
  • Proteïna (carn, peix, ous).
  • Hidrats de carboni (pasta, arròs, llegum, patata o pa) com a acompanyament.
  • Fruita o iogurt per postres.
  • Aigua com a beguda principal.

Cal que les coccions siguin senzilles per tal de garantir una bona digestió i afavorir un bon descans a la nit. Quan els nens dinen a l’escola és important saber què han menjat per poder planificar el sopar i assegurar-nos que aquest servirà per completar la seva alimentació diària i que aquesta serà ben variada i adequada. Les combinacions possibles són molt variades, però la taula següent et pot servir de guia per planificar els sopars tenint en compte els dinars de l’escola: [wc_row][wc_column size="one-third" position="first"]

Dinar

Amanida Verdura - - - Carn Peix Ous - - - Pasta Arròs Llegum Patata - - - Fruita Làctic - - - Aigua

[/wc_column][wc_column size="one-third"] Sopar Verdura cuita Amanida - - - Peix o ous Carn magra o ous Peix o carn - - - Arròs, llegum o patata Pasta, llegum o patata Pasta, arròs o patata Pasta, arròs o llegum - - - Fruita o iogurt Fruita - - - Aigua [/wc_column][wc_column size="one-third" position="last"] [/wc_column][/wc_row] Gemma Ros (Ensenya’m a menjar bé)