Sandvitx gelat

SANDVITX GELAT

No em direu que no sembla estiu! Amb aquesta calorada a casa ja ens comencen a venir de gust plats ben fresquets. Amanides, cremes fredes, sucs, batuts i com no… gelats! Hi ha un clàssic dels gelats que segur que coneixeu, el sandvitx gelat. Doncs el podem fer perfectament a casa i encara millor, afegint-hi xocolata i crocant per fer-lo irresistible! El podeu preparar vosaltres solets, ja veureu que és ben fàcil. Us caldrà un bon gelat, el que més us agradi. El clàssic es fa amb gelat de vainilla o de nata, però a nosaltres ens agrada molt el gelat de vainilla i anous de macadàmia caramel·litzades de la Fageda. Preparats per fer sandvitxos per tota la família? Som-hi!

Ingredients:

  • 100 g de cobertura de xocolata (negre, amb llet o blanca)
  • Galetes Maria (2 per comensal)
  • 100 g granet d’ametlla (pot ser crocant)
  • 1 tarrina de gelat de vainilla

Elaboració:

  1. Trossegem la xocolata, la posem en un bol i la fonem al microones. Ho farem primer un minut a potència mitjana, remenarem i continuarem fonent-la al microones en tandes de 30 segons fins que ens quedi completament fosa.
  2. Mullem la meitat de cada galeta amb la xocolata fosa i arrebossem un dels costats amb el granet d’ametlla. Posem les galetes en una safata i les deixem al congelador uns 5 minuts per
  3. Traiem la terrina de gelat del congelador. Quan comenci a estovar-se (al cap d’uns 10 minuts) posem una cullerada de gelat entre dos galetes (que ja haurem tret del congelador), les apretem i les tornem a posar al congelador uns 30 minuts.
Una bona manera de passar la fresca. Bon profit menuts! PGchef Font: Montoro, Marian. Pequeño gran chef. Editorial Juventud, 2014.       Nuni (cuinetes.bloks.cat)