UN BON ESMORZAR

LA IMPORTÀNCIA D’UN BON ESMORZAR

Acabades les vacances arriba l’esperada tornada a l’escola (de vegades una mica més esperada pels pares que pels fills… ;) ).És una època en que és important recuperar els hàbits i mantenir una alimentació complerta i saludable per afrontar el dia a dia dels menuts i també dels grans. Cada cop s’està fent més pedagogia sobre la importància d’un bon esmorzar, el que ja es considera l’àpat més important del dia. El que ens ha d’aportar l’energia suficient per afrontar els reptes diaris. Malgrat tot moltes vegades les presses ens fan marxar a corre cuita havent près amb prou feines, un cafè amb llet o una beguda de cacau. És el primer àpat del dia, el que trencarà el dejú de gairebé 10 hores. Per tant és important que li dediquem l’atenció que es mereix! És vital que especialment els nens marxin a l’escola ben esmorzats. Diversos estudis avalen que un bon esmorzar, acompanyat d’un bon descans previ, millora el rendiment escolar dels infants. Al marge de que sigui equilibrat és important fer-lo atractiu per a la canalla que també pot participar a fer el seu propi esmorzar.

Un esmorzar equilibrat hauria de contenir:

  • Cereals

  • Fruita

  • Producte làctic

  • Aigua

     

De fet l’esmorzar és recomanable fer-lo en dues vegades. Un bol de cereals a primera hora i a mig matí complementar-ho amb un petit entrepà i/o una peça de fruita, per exemple. D’aquesta manera disposarem de l’energia necessària per tirar endavant la jornada escolar o laboral!

Alguns exemples

Un entrepà de pernil dolç i formatge amb pa de cereals, una macedònia amb meló, kiwi, figues, mandarina, plàtan, poma… (jugueu amb les fruites de temporada!), i un batut de llet i maduixa, o de cacau.

Com ho portem a l’escola

Cada vegada hi ha més “escoles verdes” en les que demanen no utilitzar embolcalls contaminants com el paper de plata o el film de plàstic. Al mercat podreu trobar un munt de carmanyoles i embolcalls per entrepans o fruita amb dissenys infantils i juvenils maquíssims!

I ara ja sí, amb les piles ben carregades, podrem tirar endavant amb la jornada siguem menuts o grans. Bona tornada a l’escola menuts!!!

Nuni (cuinetes.bloks.cat