El nostre compromís amb l'entorn

En els darrers anys, la societat ha experimentat un canvi prenent consciència sobre la importància de conservar el medi ambient. Els recursos del nostre planeta són limitats i és responsabilitat nostra utilitzar-los de manera adequada i coherent per no esgotar-los.

En l'actualitat moltes empreses dedicades a la fabricació de joguines s'han compromès a crear joguines que transmetin i fomentin valors, a més de tenir un ferm compromís amb la creació d'un món més sostenible.
També hem presenciat una evolució significativa en el disseny i la fabricació dels packagings de les joguines que ens arriben, abandonant els materials plàstics i altres elements no biodegradables, moltes empreses han optat per emprar materials reciclables, compostables i fins i tot biodegradables per al seu embalatge. I tot i que encara queden fabricants contradictoris, que fan servir packagings que no concorden en sostenibilitat amb la joguina que ofereixen, ens consta que s'està fent tot el possible per reduir al màxim el seu impacte ambiental i s'està optant per solucions que promouen la reutilització i el reciclatge.
Aquesta nova visió no només protegeix el medi ambient, sinó que també reflecteix els valors de sostenibilitat i responsabilitat de les marques compromeses amb el futur del nostre planeta.

Què és una joguina sostenible?

Una joguina sostenible és aquella elaborada amb materials els més naturals possibles o bé reciclats.

Què aconseguim si comprem joguines sostenibles?

Estem contribuint a la conservació del nostre entorn, reduint significativament la contaminació. A més, estem transmetent als més petits la importància de vetllar pel nostre planeta. En aquest sentit, és important destacar que a A JOC LENT mantenim un ferm compromís amb la creació d'un entorn més sostenible.

Si pensem en com es diverteixen els nens i nenes avui en dia, podem veure que molts estan davant de múltiples pantalles. No podem negar que la tecnologia s'ha integrat a les nostres vides i aquesta nova forma d'interactuar ha generat discrepàncies entre molts pares i mares, que enyoren les joguines tradicionals de segles passats, com les baldufes de fusta o el típic taulell del parxís. Aquests són només dos exemples d'algunes joguines que estan desapareixent de les llars actuals.

Des de la nostra botiga intentem que de forma tradicional, natural i ecològica tornin les joguines d'abans, o si més no, la forma en què es jugava, que tant ens beneficia a nosaltres com a l'entorn en què vivim.

A més de ser respectuoses amb el medi ambient, aquestes joguines promouen valors de respecte i cura pel planeta des de ben petits. Apostar per joguines sostenibles no només és una decisió conscient, sinó també una manera de cultivar una consciència ecològica en les següents generacions.

 

Míriam Asturias
Sempre,
@ajoclent