Els beneficis de jugar a l’aire lliure, l’aliat dels infants

Per fi s’acosta el bon temps! Els dies s'allarguen cada vegada més i això fa que passem amb els més menuts de casa més hores a l’exterior.
Us agrada aquesta època de l’any per gaudir dels jocs fora de casa? Coneixeu quins són els beneficis de jugar a l'aire lliure? 
Seguiu llegint perquè avui, us presentem els principals beneficis i us recomanem diferents tipus de jocs i joguines per a què en pugueu gaudir al màxim amb els més petits.

 
Contacte amb la natura

El contacte amb la natura permet descobrir animals, plantes, cicles i fenòmens atmosfèrics, geologia, etc. Tot això fomenta en els més petits el reciclatge, la cura dels animals i les plantes, i el respecte cap al medi natural. Als nens i nenes se’ls obre un món nou quan descobreixen que poden mirar objectes, elements de la natura, insectes… a través d’un ultra visor com aquest. La seva relació amb el medi ambient va molt lligada a aquests descobriments. Fomentem-la doncs!

Estimulació de la creativitat

Jugar a l'aire lliure els predisposa a pensar de manera creativa. És fer un passeig pel bosc i posar-se a investigar ràpidament el seu entorn, descobreixen què els envolta i amb qualsevol cosa poden inventar un joc amb el que tenen a mà! No em digueu que no és meravellós... Poques coses necessiten quan hi ha imaginació! Per això us recomanem aquestes pinces grans de fusta amb goma elàstica. Són ideals per a construir cabanes subjectant llençols. També són fantàstiques per crear estructures de joc simbòlic meravelloses.

Desperta els sentits

Quan surts amb els teus fills a passejar a l'aire lliure, els estàs donant la possibilitat de descobrir el món que els envolta a través dels cinc sentits. La curiositat i el descobrir coses noves els hi encanta. Un passeig per la natura els permet sentir textures i olors diferents, sentir, reconèixer i identificar ocells per exemple. Sabeu que aviat ens arribarà de MTM Editores una novetat que us encantarà a grans i petits? Si sou dels que us agrada estirar-vos a l’herba i escoltar els ocells, aquestes cartes d’identificació i aprenentatge us encantaran! Fixa-t’hi: ocells.

Fomenta la socialització

Al parc els teus fills juguen amb altres nens i nenes de la seva edat, conversen, es diverteixen i fins i tot es discuteixen! Aquestes situacions els ajuden a socialitzar, resoldre conflictes, fer amics i aprendre les normes establertes. El clàssic joc d’estirar la corda és l’element perfecte per jugar en equips.

Vincles familiars enfortits i alliberament de pressions

Si ens proposem passar un dia fora de casa i ens enfoquem en la natura, serà fàcil compartir amb els nostres fills diferents activitats i fins i tot, sorprendre'ns al costat d'ells en descobrir coses noves! Et recomanem aquest set de l’hora del te per a sortir de pícnic amb els teus i gaudir del joc simbòlic i relaxar-te amb la millor companyia.

Passar temps en contacte amb la natura ajuda els infants (i a tu també) a alliberar tensions. A més a més, aquestes activitats afavoreixen l'exercici físic, que ajuda a un millor descans nocturn, i millora l'estat d'ànim. T’hi apuntes?

 

Míriam Asturias
Sempre,
@ajoclent