Jugant s’aprèn a viure!

Jugant s’aprèn a viure!

Jugar vol dir gaudir, experimentar, compartir, llibertat, aprendre, créixer, esforç, compromís... Però per jugar no calen joguines. Per jugar només cal temps. El joc desenvolupa diferents àrees de la persona: l’emocional, la social, la cultural, la intel·lectual, la física, la motriu i la creativa. I totes juntes són la nostra harmonia.

Però quan arriben aquestes festes comencem a fer llistes de regals i a buscar com quadrar els pressupostos de tot plegat... I sovint oblidem quina és la part més important, el sentit real de jugar.

Avui compartim amb vosaltres alguns criteris que són importants per triar joguines: és una bona joguina pel moment actual del meu fill? Pot utilitzar-la de moltes maneres diferents? És una joguina que pot créixer amb el meu fill? És un objecte ben fet, durador? És respectuós amb el medi ambient? Genera estereotips de gènere o prejudicis? Desitjo que el meu fill ho tingui? I també volem recomanar-vos la proposta dels 4 regals per si us fa servei quan penseu en aquestes festes:

  1. Una cosa que serveixi per diari.
  2. Una lectura.
  3. Una cosa que desitgin realment.
  4. Una cosa que realment necessitin.

Finalment també us proposem un resum d’idees @Educare Club per regals especials i diferents: 1. Fer un àlbum de fotos de record anual.    2. Una tassa personalitzada amb una foto/s que els agradi molt. 3. Una subscripció a una revista infantil o a una col·lecció de contes. 4. Un carnet de soci o de préstec o una targeta participativa de la biblioteca local, o un museu que tingui una temàtica que els agradi.  5. Entrades per un espectacle: de circ, teatre, música, cinema, esports...  6. Una caixa amb bonus individuals per fer activitats de lleure plegats  (p.ex: picnic, caminada, patinar, bici, etc). 7. Unes entrades per anar a un parc d’atraccions a passar el dia. 8. Un set de cuiner/a propi i a mida. Davantal, estris de fusta, barret, manyoples, llibre de receptes per a infants... 9. Un sac de dormir i un bonus per una nit de colònies a casa els avis/tiets. 10. El vostre llibre preferit quan teníeu l’edat dels vostres fills. 11. “El teu dia” ticket: ells poden triar que volen fer durant tot un dia (podem donar-los una llista d’idees si volem). 12. Emmarcar un dibuix de quan era petit per penjar a la seva habitació. Encara que el nostre entorn i les tradicions modernitzades ens empenyin, amb força, cap a un estil desmesuradament consumista, recordeu que el nostre millor regal és el temps de qualitat que passem amb els nostres fills. En família o bé individualment. En activitats de lleure o de conversa. Gaudint dels petits detalls plegats... Keep calm and find the time! Txell Gelabert (Educare Club)