La Ciutadella

Des de la Ciutadella de Roses ens proposen fer unes maraques. 


En aquest lloc màgic que és la Ciutadella de Roses han passat moltes coses i també moltíssima gent. Com que te un port natural, protegit de la tramuntana, els vaixells han portat nous aliments, nous invents i noves tecnologies.

Avui us proposem fer unes maraques. Aquest va ser un instrument ritual a l’Àfrica, que desprès va viatjar a Amèrica a on es va fer molt popular en els balls llatins, i desprès ha viatjat per tot el món, adaptant-se a cada lloc.

  • Per fer la nostra maraca farem servir un rotlle de paper de vàter, ja que aquests dies sembla que tots en tenim molts.
  • Escollirem un tros de paper una miqueta fort i embolicarem el rotlle, tancant-lo cargolant una punta, llavors hi podrem introduir unes pedretes, arròs, cigrons… el que tingueu per casa. Seguidament s’ha de tancar l’altre punta, cargolant-la bé i fixant-la amb celo.
  • Desprès buscarem un paper que no sigui tant fort, perquè sinó costa de cargolar. Embolicarem el primer rotlle, cargolarem les puntes que han de ser una mica llargues i les ajuntarem fent un arc.
  • Haurem de embolicar bé amb celo aquesta mena de nansa i ja podeu començar a fer sonar la vostre maraca amb molt de ritme!!!