Le Petit Truffaut

Grans pel·lícules per als més menuts.

El diumenge 3 d'octubre, a les 12 h, tornen les sessions infantils, torna Le Petit Truffaut!


Le Petit Truffaut és un espai de cinema infantil, dedicat als més petits de la casa, pensat per oferir alternatives tant a ells com a uns pares interessats en trobar cinema de qualitat. Al mateix temps que les grans productores consoliden una hegemonia quasi exclusiva en les pel·lícules d’animació, apareixen alternatives que busquen fer-se un espai i proposar altres visions, altres històries, i altres maneres d’explicar-les.

Així, Le Petit Truffaut, pretén vetllar per a garantir que el cinema infantil per als més exigents, tingui el seu espai a la ciutat de Girona. Un espai on els nens i nenes vegin i sentin el cinema d’una manera diferent, ampliant les reduïdes -i sovint reiteratives- opcions que es troben als cinemes convencionals. Un espai en la línia del que ofereix el Cinema Truffaut amb la seva programació regular, centrant-se a ampliar mirades, preocupant-se i tenint cura del públic infantil, el públic del futur.


Aquesta temporada podreu gaudir amb les següents produccions:

Bon dia, món!

Director Anne-Lise Koehler i Éric Serre
Idea original i guió Anne-Lise Koehler
País França
Any 2019
Productora Normaal
Durada 61 minuts

Edat recomanada: + 5 anys

En un entorn natural d’aigua i de boscos, deu animalons de diferents espècies neixen, creixen, s’observen i s’empaiten. Els nostres deu aventurers admiren la bellesa d’aquest món i se senten afortunats de ser-hi. I tots ells, davant de la natura que els envolta exclamen: Bon dia, món!

Bon dia, món! és un passeig per la naturalesa molt ben documentat que ens apropa a una fauna i una flora de paper, que alhora és molt realista. La natura ens acompanya i amb ella coneixem els éssers vius que hi habiten mentre ens ensenya a respectar tot allò que ens envolta. Amb aquesta observació de l’entorn tan agradable també aprenem sobre nosaltres i l’aventura de crèixer.

Diumenges 3, 10 i 17 d’octubre


Zog i els doctors voladors

Director Sean Mullen
Guió Max Lang, Suzanne Lang
País Regne Unit
Productora Magic Light Pictures
Durada 56 minuts

Edat recomanada: + 3 anys

Zog i els doctors voladors és la continuació de la pel·lícula Zog, dracs i
heroïnes
(2019), totes dues basades en els contes de Julia Donaldson.

En aquesta segona entrega, la doctora Llessamí hi té un paper especialment
important: demostrar que triar el teu propi camí no sempre és fàcil, però amb paciència, esforç i talent tot es pot aconseguir!

Els personatges de Zog trenquen amb els rols habituals i es fan moltes preguntes: per què he de ser el que em toca i no el que vull? El que compta és ser autèntic i triar el teu propi camí!

Diumenges 24 i 31 d’octubre; diumenge 7 de novembre


L’univers en miniatura de No-No

Directors Wassim Boutaleb Joutei, Mathieu Auvray
País França
Any 2017-2019
Productor Nicolas Schmerkin
Productora Autour de minuit productions
Durada 52 minuts

Edat recomanada: + 3 anys

L’ornitorrinc No-No i els seus amics i amigues viuen a Les Basses del Bosc una vida tranquil·la i pacífica on fan pícnics i migdiades… però sempre acaba passant alguna cosa! La colla d’en No-No sempre és a punt per viure una gran aventura! Un món ple d’emoció i humor, on els animals protagonistes superen les adversitats amb emoció i enginy.

L’animació 3D de colors brillants i alegres simula la textura de la plastilina i la tècnica de l’stop-motion, fent que els personatges surtin de la pantalla i gairebé sembla que els podem tocar. Un petit univers vibrant i delirant!

Diumenges 14, 21 i 28 de novembre


Un dia de festa

Edat recomanada: + 3 anys

Un Dia de Festa! és un matí o tarda de cinema familiar, música, teatre i festa. Una proposta cultural que presenta una nova manera d’anar al cinema amb els infants.

És un esdeveniment on la música i l’animació esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els conviden a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, els infants gaudeixen d’una selecció de pel·lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. En acabar les projeccions, la banda de música acomiada el públic i l’acompanya fins a la sortida.

Una experiència on el cinema surt de la pantalla transformant l’espai en un univers de fantasia. Quan els infants posen un peu al vestíbul la festa esclata i no para fins que l’han abandonat.

Dissabte 20 de novembre


La fada de les estacions

Edat recomanada: + 5 anys

Polzeta i Manovella són dues germanes que viuen al bosc amb la seva mare. Polzeta està passant per l’adolescència i últimament no té gaires ganes de col·laborar amb les tasques de casa. Per culpa de la seva rebel·lia, la petita Manovella haurà de carregar amb totes les responsabilitats quan la seva mare es lesiona treballant. Un dia, mentre recull llenya pel bosc, descobrirà el fantàstic món de la Fada de les estacions, la qual li ensenyarà les meravelles que ens ofereix la natura.

Migmetratge acompanyat de quatre curtmetratges més.

Diumenges 5, 12 i 19 de desembre