Les aventures de la Bio i la Medi

Una iniciativa de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) amb el suport de la Fundació per la Recerca i la Innovació (Convocatòria Joan Oró)

"Les aventures de la Bio i la Medi"

 

Martí Gironell 
Il·lustrat per Pilarín Bayés
A partir de 6 anys
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Pàgines: 32
Preu: 13,95 €
Editorial: Estrella Polar

 


 

"Les aventures de la Bio i la Medi" de Pilarín Bayès i Martí Gironell és un conte per divulgar la recerca i la salut entre els més menuts. Un recorregut increïble per l’interior del cos humà per a petits i grans.

 


 

Aquest projecte pioner és una col·laboració excepcional entre dos autors de referència a Catalunya, la il·lustradora Pilarín Bayés i l'escriptor Martí Gironell, en conjunció amb l’IDIBGI, l'únic institut de recerca biomèdica a la província de Girona. La iniciativa s’ha pogut fer realitat gràcies a l’ajut Joan Oró 2023 de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

La Bio i la Medi són germanes bessones molt curioses. Els encanta saber com funcionen i de què estan fets tots els elements que ens envolten, des d’aparells com telèfons i televisors fins a les plantes i els animals. Però un bon dia la Bio es posa malalta i les dues s'adonen que no saben com funciona el cos humà! Per ajudar la seva germana, la Medi pren una poció per fer-se petita i entrar dins el seu cos per saber què va malament... Allà coneixerà en Mon, un agent del sistema immunitari que li ensenyarà tots els racons i secrets del cos humà, i junts buscaran la manera de combatre els malvats virus que han atacat la Bio. 

El conte, a més de captivar els petits lectors amb les il·lustracions de Pilarín Bayés, promou una visió positiva de la salut, tot connectant-se amb la recerca biomèdica de l'IDIBGI, des del relat de Martí Gironell.

Aquest conte és un recurs educatiu valuós per a infants, famílies i centres educatius a tot Catalunya. No tan sols busca despertar la curiositat científica dels més petits, sinó també normalitzar l’ús de la llengua catalana en el context biomèdic i de recerca científica. Amb iniciatives com aquesta, l’IDIBGI reitera el seu compromís amb la divulgació científica i amb l'objectiu de fomentar futures vocacions científiques entre les noves generacions.


 

I atenció famílies! Aquí la sorpresa! A menutsGIRONA sortegem 1 llibre il·lustrat de "Les aventures de la Bio i la Medi" Com?

 

Vols saber com aconseguir-lo? Si ets subscriptor, tan sols has de respondre a la pregunta que us fem i entre totes les respostes n'escollirem dos.

Quina és la curiositat que us ha sorprés més del menut/da de casa?

*Tens temps de participar en el sorteig fins al dilluns 27 de novembre a les 12 de la nit.


 

I estigueu atents, perquè també sortegem un llibre entre els seguidors d'Instagram. Segueix-nos a INSTAGRAM i estigues atent a les publicacions. 

 

Molta sort i moltes lectures i curiositats compartides!

 


 

I si voleu conèixer de prop els autors, en directa, dimarts 28 de novembre, a Girona: