Llenties de l'àvia

Avui cuinarem les típiques i delicioses llenties de l'àvia, però donarem la volta a la recepta tradicional.

Els potatges de llenties de la padrina, a molts ens fan recordar la nostra infància, aquelles hores que passàvem a casa de l'àvia veient com cuinava durant hores el seu plat. La veritat és que la recepta tradicional requereix diverses hores bullint... Malgrat això, la que us proposo avui és una manera de preparar aquestes mateixes llenties, però més ràpida, fàcil i, per descomptat, deliciosa.

A més, aquesta recepta té la particularitat de necessitar molt pocs ingredients, sent perfecta per a aquells dies en què tenim ganes de menjar bé, però que no tenim gaires ingredients a casa, ni massa temps per passar a la cuina.

Ingredients:

  • Llenties
  • Pastanagues
  • Llenties pardines
  • Patates
  • Brou de carn
  • Xoriço
  • Pebre vermell
  • Unes fulletes de llorer

El truc que aquesta recepta sigui tan fàcil, ràpida i deliciosa és que utilitzarem un brou de carn ja fet. Et recomano que triïs un brou que realment pugui donar molt bon gust, ja que és la base del plat.

Som-hi amb la preparació:

  1. Escalfem el brou en una olla al foc. Per donar una mica més d'intensitat de guisat a aquest brou que té gust de carn, agafarem un parell de fulles de llorer, les posarem a l'olla amb el brou i taparem la barreja, amb l'objectiu que el brou s'escalfa i agafi l'aroma tan característica del llorer.

  2. Anem tallant les verdures que afegirem a trossos quadrats i petits.

  3. A continuació tallarem el xoriço a rodanxes i ho afegirem a l'olla amb compte perquè no es desfaci i ben repartit perquè no s'enganxi.

  4. El darrer pas serà afegir les llenties brunes.

  5. Com que les llenties ja estan cuinades, no cal coure-les. Simplement, les introduirem alguns minuts a l'olla perquè es puguin impregnar de totes les aromes i agafin el seu màxim sabor.

  6. Finalment, afegirem al nostre guisat, que ja està pràcticament llest, una mica de pebre vermell dolç. També podríeu posar pebre vermell picant si us ve de gust. Sobretot, és important no posar-ne gaire i afegir-lo al final de la recepta. Si no, podria amargar el plat.

  7. Ara que ja ho tenim tot pràcticament llest, remourem el potatge i ho deixarem coure un parell de minuts perquè tots els ingredients s'impregnin del sabor característic del potatge de l'àvia.

Un deliciós potatge de llenties de l'àvia!

 

Eva Olivares
Evacuinera