PLASTICUS MARITIMUS

"PLASTICUS MARITIMUS, UNA ESPÈCIE INVASORA"

Text: Ana Pêgo amb Isabel Minhos Martins
Il·lustracions: Bernardo P. Carvalho
A partir de 5 anys
Format: 150 x 210 mm
Pàgines: 176
Preu: 18 €
Editorial: Kalandraka

KALANDRAKA es va presentar un 2 d'abril -Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil- del 1998, amb el lema "Llibres per a somniar". L'objectiu era publicar obres de la millor qualitat estètica i literària en gallec per contribuir a la normalització lingüística del nostre país. Des de Galícia, KALANDRAKA va obrir el seu catàleg a altres llengües, fins a convertir-se en un projecte plurilingüe en castellà, gallec, català, eusquera, portuguès, italià i anglès.  Del compromís de KALANDRAKA amb la multiculturalitat, l'educació, la tolerància o el respecte al medi; de l'aposta per l'animació a la lectura com a estratègia per a estimular la imaginació i la curiositat dels més petits; del suport als creadors a través de la convocatòria del Premi Internacional COMPOSTELA per a àlbums il·lustrats i del Premi Internacional 'Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños', neix l'estímul per a continuar fent llibres que sedueixin, commoguin, diverteixin i perdurin en el temps.   


Quan era petita, la biòloga Ana Pêgo no jugava al pati de casa, sinó que ho feia gairabé sempre a la platja. Hi feia passejades, observava els bassals de marea i col·leccionava fòssils. Tanmateix, a mesura que va anar creixent, va entendre que una nova espècie es tornava cada cop més comuna a la sorra: el plàstic.

Per alertar sobre les seves conseqüències a la vida del planeta, l'Ana va decidir col·leccionar i donar un nom a aquesta espècie. La va anomenar Plasticus maritimus, i des de llavors va començar un projecte de sensibilització per a un ús més sensat dels plàstics i mai més no els ha donat treva.

Inspirat en aquest projecte, aquest llibre conté informació sobre la relació entre el plàstic i els oceans.

També inclou una guia per preparar excursions a la platja i motivar el lector per aquest canvi. Aquest Plasticus maritimus, pel fet de ser artificial, invasor, contaminant i tenir una vida tan llarga, es mereix tenir els dies comptats!


Cada hora que passa,
mil tones de plàstic van a parar als oceans.
L'equivalent a un camió ple de plàstic per minut!
Ha arribat el moment de fer-hi alguna cosa.


I atenció! 

Els amics de KALANDRAKA ens han regalat un exemplar de "PLASTICUS MARITIMUS" per sortejar entre tota la colla de menutsGIRONA. Com?

Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient:

Preneu mesures a casa per reduir l'ús del plàstic? Quines?

El sorteig queda obert des d’avui dimecres, 24 de juny i fins al dimarts 30 de juny a les 24 h.

MOLTA SORT COLLA!!!